Waarom veranderde Taylor Swift de songtekst in haar 'september' -cover?

Taylor Swift bracht onlangs een cover uit van Earth, Wind & Fire's klassieke hit 'September' en kreeg veel lof. Sommige fans merkten echter dat Swift een aantal teksten in het nummer had veranderd. Dus waarom veranderde Taylor Swift de tekst van haar 'September'-cover?

De meest voor de hand liggende reden is dat Swift zich het nummer eigen wilde maken. Door enkele songteksten te veranderen, kon ze haar eigen draai aan het klassieke nummer geven en het haar eigen maken. Bovendien waren sommige van de originele teksten misschien te gedateerd voor het moderne publiek van Swift. Door de songtekst te veranderen, kon ze het nummer relevanter maken voor haar fans.

Swift is geen onbekende in het veranderen van teksten in haar liedjes. Ze deed het in het verleden met haar eigen nummers, zoals 'Love Story' en 'Blank Space', maar ook met covers van nummers van andere artiesten, zoals Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' en BTS's '0:00 .' Door de tekst van haar 'September'-cover te veranderen, kon Swift zich het nummer eigen maken en er een moderne draai aan geven.

Inhoud

Taylor Swift heeft onlangs een cover uitgebracht van Earth, Wind & Fire's klassieke hit “September”. Hoewel het nummer een geliefde klassieker is, heeft Swift enkele wijzigingen in de tekst aangebracht. In dit artikel zullen we onderzoeken waarom Taylor Swift de songtekst veranderde in haar 'September'-cover en wat de nieuwe songtekst betekent.

Wat zijn de originele teksten van 'September'?

Earth, Wind & Fire's 'September' werd uitgebracht in 1978 en werd al snel een hit. Het nummer gaat over een groep vrienden die herinneringen ophalen aan de goede tijden die ze in het verleden samen hadden. De originele tekst van het nummer is als volgt: Herinner je je de 21e nacht van september nog? Liefde veranderde de gedachten van huichelaars Terwijl je de wolken verjaagt Onze harten klopten In de toonsoort die onze zielen zongen Terwijl we dansten in de nacht Herinner je hoe de sterren de nacht hebben gestolen

Waarom veranderde Taylor Swift de songtekst?

Taylor Swift veranderde om een ​​aantal redenen de tekst van haar cover van 'September'. Ten eerste wilde ze het nummer inclusiever maken. De originele tekst verwijst naar een groep vrienden, maar Swift wilde ervoor zorgen dat iedereen zich betrokken voelde bij het nummer. Ze wilde het nummer ook relevanter maken voor de wereld van vandaag.

Wat zijn de nieuwe teksten voor 'September'?

Taylor Swift veranderde de tekst van haar cover van 'September' om ze inclusiever en relevanter te maken. De nieuwe teksten zijn als volgt: Herinner je je de 28e nacht van september nog? Liefde veranderde de gedachten van huichelaars Terwijl je de wolken verjaagt Onze harten klopten In de toonsoort die onze zielen zongen Terwijl we dansten op straat Onthoud hoe de muziek speelde

Wat betekenen de nieuwe songteksten?

De nieuwe tekst van Taylor Swift's cover van 'September' gaat over het vieren van de vreugde van muziek en dansen op straat. De teksten herinneren eraan dat muziek mensen kan samenbrengen en een gevoel van eenheid kan creëren. De teksten benadrukken ook het belang van inclusief zijn en het vieren van diversiteit.

Wat is de betekenis achter de 28e nacht van september?

De 28ste nacht van september is een verwijzing naar de 28ste verjaardag van Earth, Wind & Fire's originele release van 'September'. Door de songtekst te wijzigen om naar dit jubileum te verwijzen, brengt Taylor Swift een eerbetoon aan het originele nummer en de makers ervan.

Conclusie

Taylor Swift veranderde de tekst van haar cover van 'September' om het nummer inclusiever en relevanter te maken. De nieuwe teksten herinneren aan de vreugde van muziek en dans op straat, en het belang van inclusief zijn en het vieren van diversiteit. De 28ste nacht van september is een verwijzing naar de 28ste verjaardag van Earth, Wind & Fire's originele release van 'September'.

FAQ

Vraag: Wat is de originele tekst van 'September'? A: De originele tekst van 'September' is: 'Herinner je je de 21e nacht van september? Liefde veranderde de gedachten van huichelaars Terwijl we de wolken wegjaagden Onze harten rinkelden In de toonaard die onze zielen zongen Terwijl we dansten in de nacht Onthoud hoe de sterren de nacht wegstolen”. Vraag: Waarom veranderde Taylor Swift de tekst van haar 'September'-cover? A: Taylor Swift veranderde de tekst van haar cover van 'September' om het nummer inclusiever en relevanter te maken. Ze wilde ook een eerbetoon brengen aan het originele nummer en de makers ervan. Vraag: Wat zijn de nieuwe teksten van 'September'? A: De nieuwe tekst van Taylor Swift's cover van 'September' is: 'Herinner je je de 28e nacht van september? Liefde veranderde de gedachten van huichelaars Terwijl we de wolken wegjoegen Onze harten rinkelden In de toonsoort die onze zielen zongen Terwijl we dansten op straat Onthoud hoe de muziek speelde'. Vraag: Wat is de betekenis achter de 28e nacht van september? A: De 28e nacht van september is een verwijzing naar de 28e verjaardag van Earth, Wind & Fire's originele release van 'September'. Door de songtekst te wijzigen om naar dit jubileum te verwijzen, brengt Taylor Swift een eerbetoon aan het originele nummer en de makers ervan.

Verder lezen

Tafel

Liedje Originele teksten Nieuwe songteksten
september Herinner je je de 21e nacht van september nog? Liefde veranderde de gedachten van huichelaars Terwijl we de wolken wegjaagden Onze harten rinkelden In de toonsoort die onze zielen zongen Terwijl we dansten in de nacht Onthoud hoe de sterren de nacht wegsloegen Herinner je je de 28e nacht van september nog? Liefde veranderde de gedachten van huichelaars Terwijl we de wolken wegjaagden Onze harten rinkelden In de toonsoort die onze zielen zongen Terwijl we dansten op straat Onthoud hoe de muziek speelde
Tot slot veranderde Taylor Swift de tekst van haar cover van 'September' om het nummer inclusiever en relevanter te maken. De nieuwe teksten herinneren aan de vreugde van muziek en dans op straat, en het belang van inclusief zijn en het vieren van diversiteit. De 28ste nacht van september is een verwijzing naar de 28ste verjaardag van Earth, Wind & Fire's originele release van 'September'.
Macklemore & Ed Sheeran's 'Growing Up' - Een gedetailleerde analyse

Macklemore & Ed Sheeran's 'Growing Up' - Een gedetailleerde analyse

Het nummer gaat over de worstelingen van het opgroeien en het aangaan van de uitdagingen van het leven. Het spreekt tot het idee dat het leven een reis is en dat we moeten leren de worstelingen en ontberingen die daarmee gepaard gaan te accepteren. Het lied spreekt ook tot het idee dat we moeten leren om onze eigen unieke paden te omarmen en dat we onze dromen nooit mogen opgeven. Het nummer is een krachtige herinnering dat we nooit moeten opgeven en dat we moeten blijven doorgaan.

Lees Verder
Substedelijk – INFERNO Ft. Bella Poarch | Muziek recensie

Substedelijk – INFERNO Ft. Bella Poarch | Muziek recensie

De productie van INFERNO is ronduit spectaculair. Sub Urban heeft een beat gemaakt die zowel energiek als melodieus is, met een stuwende baslijn en een pakkende synth hook. De productie is ook ongelooflijk dynamisch, waarbij de beat tijdens het nummer verandert en evolueert. De productie is een perfecte achtergrond voor de zang van Bella Poarch, die over de beat zweeft.

Lees Verder