Under Pressure: Queen's iconische liedbetekenis en songtekstenoverzicht

Inhoud

Het iconische nummer 'Under Pressure' van Queen is een klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan. Lees meer over de betekenis van het nummer en de recensie van de songtekst in dit uitgebreide artikel.

Het iconische nummer 'Under Pressure' van Queen is een klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan. Het nummer, uitgebracht in 1981, was een samenwerking tussen Queen en David Bowie en is een van de meest geliefde nummers aller tijden geworden. In dit artikel bekijken we de betekenis van het nummer en de songtekst.

Under Pressure is een iconisch nummer van Queen, uitgebracht in 1981. Het nummer is een samenwerking tussen Queen en David Bowie en het is een van de meest populaire nummers aller tijden geworden. Het nummer gaat over de druk van het leven en hoe we daarmee om kunnen gaan. De teksten zijn krachtig en de muziek is opbeurend. Het nummer is door veel artiesten gecoverd, waaronder System of a Down en Pitbull en Flo Rida. Het nummer is in veel films en tv-shows gebruikt en het is een klassieker geworden. Als je meer wilt weten over de betekenis en songteksten van Under Pressure, bekijk dan dit Under Pressure: Queen's iconische liedbetekenis en songtekstenoverzicht . Je kunt ook System of a Down's bekijken Bescherm het land en die van Pitbull en Flo Rida Groen licht voor meer geweldige muziek.

koningin onder druk live songtekst betekenis

Under Pressure Song Betekenis

Het nummer gaat over de druk van het leven en hoe het overweldigend kan zijn. De teksten gaan over hoe de druk van het leven te veel kan zijn om aan te kunnen en hoe dit kan leiden tot gevoelens van isolatie en wanhoop. Het nummer is een oproep tot actie om de druk van het leven niet de overhand te laten krijgen en te blijven vechten.

Onder druk songteksten review

De tekst van 'Under Pressure' is krachtig en stemt tot nadenken. Het nummer begint met de regel 'Druk die op mij drukt, die op jou drukt, waar niemand om vraagt.' Deze regel zet de toon voor het nummer en spreekt over het idee om je overweldigd te voelen door de druk van het leven. Het refrein van het nummer is ook krachtig, met de tekst 'Het is de angst om te weten waar deze wereld over gaat, kijkend naar een paar goede vrienden die schreeuwen' Laat me eruit!'' Dit spreekt tot het idee gevangen en geïsoleerd te voelen in een wereld die kan wreed en meedogenloos zijn.

Muziekvideo onder druk

De videoclip voor 'Under Pressure' is net zo krachtig als het nummer zelf. De video toont Queen en David Bowie die het nummer uitvoeren in een donkere en griezelige setting. De video bevat ook een verscheidenheid aan afbeeldingen die de thema's van het nummer aanspreken, zoals een man in een dwangbuis en een vrouw met een gasmasker. De video is een krachtige visuele weergave van de boodschap van het nummer.

Onder druk erfenis

Sinds de release is 'Under Pressure' uitgegroeid tot een van de meest geliefde nummers aller tijden. Het nummer is gecoverd door verschillende artiesten, waaronder Vanilla Ice, die het nummer heeft gesampled voor zijn hitsingle 'Ice Ice Baby'. Het nummer is ook te zien geweest in verschillende films en tv-shows, waaronder The Simpsons en The Office. De nalatenschap van het nummer valt niet te ontkennen en het zal zeker nog jaren een klassieker blijven.

Veelgestelde vragen onder druk

 • Q: Wie schreef het nummer 'Under Pressure'?
  A: Het nummer is geschreven door Queen en David Bowie.
 • Q: Waar gaat het nummer 'Under Pressure' over?
  A: Het nummer gaat over de druk van het leven en hoe het overweldigend kan zijn.
 • Q: In welk jaar kwam het nummer 'Under Pressure' uit?
  A: Het nummer werd uitgebracht in 1981.
 • Q: Wie coverde het nummer 'Under Pressure'?
  A: Het nummer is gecoverd door verschillende artiesten, waaronder Vanilla Ice.

Tafel onder druk

Liedje Artiest Jaar uitgebracht
Onder druk Koningin & David Bowie 1981
Ijs ijs baby Vanille-ijs 1990

Het iconische nummer 'Under Pressure' van Queen is een klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan. Het nummer spreekt over de druk van het leven en hoe overweldigend het kan zijn. De songtekst van het nummer is krachtig en stemt tot nadenken, en de videoclip is een krachtige visuele weergave van de boodschap van het nummer. Het nummer is gecoverd door verschillende artiesten en is te zien geweest in verschillende films en televisieshows. De nalatenschap van het nummer valt niet te ontkennen en het zal zeker nog jaren een klassieker blijven.

Kijk voor meer informatie over het iconische nummer 'Under Pressure' van Queen Dit artikel van Rolling Stone en Dit artikel van uDiscover Music.

Bekijk Beyonce in lingerie in de muziekvideo 'Best Thing I Never Had'

Bekijk Beyonce in lingerie in de muziekvideo 'Best Thing I Never Had'

De videoclip voor 'Best Thing I Never Had' werd uitgebracht in 2011 en werd geregisseerd door Alan Ferguson. De video volgt Beyonce terwijl ze door een reeks droomachtige scènes beweegt, terwijl ze een prachtige lingerie-look draagt. De video werd geprezen om zijn kunstenaarschap en om zijn krachtige boodschap van eigenliefde en acceptatie.

Lees Verder
BBC Radio 1 The Biggest Weekend 2018: beste optredens

BBC Radio 1 The Biggest Weekend 2018: beste optredens

Taylor Swift was een van de grootste namen in de line-up voor BBC Radio 1 The Biggest Weekend 2018 en ze stelde zeker niet teleur. Haar set zat vol energie en ze liet het publiek al haar grootste hits meezingen. Ze zong ook enkele van haar nieuwe nummers van haar nieuwste album, Reputation, dat een grote hit was bij het publiek.

Lees Verder