The Twelve Days of Christmas (tekstrecensie en songbetekenis)

Inhoud

De betekenis achter de kerstklassieker 'The Twelve Days of Christmas' Ontdek de betekenis achter het klassieke kerstlied 'The Twelve Days of Christmas' en leer de tekst van dit geliefde kerstlied.

The Twelve Days of Christmas is een klassiek kerstlied dat al eeuwen bestaat. Het is een geliefd vakantielied dat zowel door kinderen als volwassenen wordt gezongen. Maar wat is de betekenis achter de tekst van dit klassieke kerstlied? In dit artikel zullen we de tekst van de Twelve Days of Christmas bekijken en de betekenis achter dit geliefde kerstlied onderzoeken.

kerstliedjes twaalf dagen kerst

De tekst van de twaalf dagen van Kerstmis

The Twelve Days of Christmas is een traditioneel kerstlied dat tijdens de feestdagen door veel mensen wordt gezongen. De tekst van het lied is als volgt:

'Op eerste kerstdag gaf mijn ware liefde mij: een patrijs in een perenboom.

'Op tweede kerstdag gaf mijn ware liefde mij: twee tortelduifjes en een patrijs in een perenboom.

The Twelve Days of Christmas is een klassiek kerstliedje dat al eeuwen bestaat. Het is een leuk en feestelijk lied dat vaak wordt gezongen tijdens de feestdagen. Het lied gaat over een reeks geschenken die op elk van de twaalf dagen voorafgaand aan Kerstmis worden gegeven. De geschenken variëren van een patrijs in een perenboom tot twaalf drummende trommelaars. Het lied is een geweldige manier om in de vakantiestemming te komen en het seizoen te vieren. De tekst van het lied wordt vaak herzien en besproken om de verborgen betekenissen achter de geschenken bloot te leggen. Bovendien is het nummer gecoverd door veel artiesten, waaronder Sia en Rihanna, die hun eigen unieke interpretaties aan het klassieke nummer hebben toegevoegd. Sia songteksten En Wat nu Rihanna betekent zijn geweldige bronnen om de verschillende interpretaties van het nummer te verkennen.

'Op de derde kerstdag gaf mijn ware liefde mij: drie Franse hennen, twee tortelduifjes en een patrijs in een perenboom.

'Op de vierde kerstdag gaf mijn ware liefde mij: Vier Roepende Vogels, Drie Franse Kippen, Twee Tortelduifjes en een Patrijs in een Perenboom.

'Op de vijfde kerstdag gaf mijn ware liefde mij: vijf gouden ringen, vier roepende vogels, drie Franse kippen, twee tortelduifjes en een patrijs in een perenboom.

'Op de zesde kerstdag gaf mijn ware liefde mij: zes liggende ganzen, vijf gouden ringen, vier roepende vogels, drie Franse hennen, twee tortelduifjes en een patrijs in een perenboom.

'Op de zevende kerstdag gaf mijn ware liefde mij: zeven zwemmende zwanen, zes leggende ganzen, vijf gouden ringen, vier roepende vogels, drie Franse hennen, twee tortelduifjes en een patrijs in een perenboom.

'Op de achtste kerstdag gaf mijn ware liefde mij: Acht dienstmeisjes die aan het melken waren, zeven zwanen die aan het zwemmen waren, zes ganzen die aan het leggen waren, vijf gouden ringen, vier roepende vogels, drie Franse kippen, twee tortelduifjes en een Patrijs in een perenboom.

'Op de negende kerstdag gaf mijn ware liefde mij: negen dansende dames, acht dienstmeisjes die aan het melken waren, zeven zwanen die aan het zwemmen waren, zes ganzen die aan het leggen waren, vijf gouden ringen, vier roepende vogels, drie Franse kippen, twee Tortelduifjes en een patrijs in een perenboom.

'Op de tiende kerstdag gaf mijn ware liefde aan mij: Tien Lords a-Leaping, Nine Ladies Dancing, Eight Maids a-Milking, Seven Swans a-Swimming, Six Goese a-Leaping, Five Golden Rings, Four Calling Birds , Drie Franse kippen, twee tortelduifjes en een patrijs in een perenboom.

'Op de elfde kerstdag gaf mijn ware liefde mij: Elf Pipers Piping, Ten Lords a-Leaping, Nine Ladies Dancing, Eight Maiids a-Milking, Seven Swans a-Swimming, Six Goese a-Leaping, Five Golden Rings , Vier Roepende Vogels, Drie Franse Kippen, Twee Tortelduifjes en een Patrijs in een Perenboom.

'Op de twaalfde kerstdag gaf mijn ware liefde aan mij: Twaalf Drummers Drumming, Elf Pipers Piping, Ten Lords a-Leaping, Nine Ladies Dancing, Eight Maids a-Milking, Seven Swans a-Swimming, Six Goese a-Laying , Vijf Gouden Ringen, Vier Roepende Vogels, Drie Franse Kippen, Twee Tortelduifjes en een Patrijs in een Perenboom.'

De betekenis achter de tekst van de Twaalf Dagen van Kerstmis

The Twelve Days of Christmas is een lied dat vaak wordt geïnterpreteerd als een viering van de geboorte van Christus. Men denkt dat de tekst van het lied een verwijzing is naar de geschenken die de Drie Wijzen aan het kindje Jezus gaven. Men denkt dat de patrijs in een perenboom Jezus vertegenwoordigt, terwijl de andere geschenken de andere aspecten van het kerstverhaal vertegenwoordigen.

Er wordt ook gedacht dat het lied een verwijzing is naar het christelijk geloof. Men denkt dat de twaalf dagen van Kerstmis de twaalf dagen vertegenwoordigen tussen Kerstmis en Driekoningen, de dag waarop de Drie Wijzen arriveerden om het kindje Jezus te bezoeken. Van de geschenken in het lied wordt gedacht dat ze de gaven van geloof, hoop en liefde vertegenwoordigen die ons door God zijn gegeven.

Er wordt ook gedacht dat het lied een verwijzing is naar het christelijk geloof. Men denkt dat de twaalf dagen van Kerstmis de twaalf dagen vertegenwoordigen tussen Kerstmis en Driekoningen, de dag waarop de Drie Wijzen arriveerden om het kindje Jezus te bezoeken. Van de geschenken in het lied wordt gedacht dat ze de gaven van geloof, hoop en liefde vertegenwoordigen die ons door God zijn gegeven.

De symbolische betekenis van de geschenken in de twaalf dagen van Kerstmis

Men denkt dat de geschenken in de Twaalf Dagen van Kerstmis een symbolische betekenis hebben. Men denkt dat de patrijs in een perenboom Jezus vertegenwoordigt, terwijl de andere geschenken de andere aspecten van het kerstverhaal vertegenwoordigen. Men denkt dat de twee tortelduiven het Oude en het Nieuwe Testament vertegenwoordigen, terwijl de drie Franse kippen geloof, hoop en liefde vertegenwoordigen. Men denkt dat de vier roepende vogels de vier evangeliën vertegenwoordigen, terwijl men denkt dat de vijf gouden ringen de eerste vijf boeken van het Oude Testament vertegenwoordigen.

De zes leggende ganzen vertegenwoordigen de zes dagen van de schepping, terwijl de zeven zwemmende zwanen de zeven gaven van de Heilige Geest vertegenwoordigen. Men denkt dat de acht melkende dienstmeisjes de acht zaligsprekingen vertegenwoordigen, terwijl de negen dansende dames de negen vruchten van de Heilige Geest vertegenwoordigen. Men denkt dat de tien springende heren de Tien Geboden vertegenwoordigen, terwijl men denkt dat de elf doedelzakspelers de elf getrouwe apostelen vertegenwoordigen.

Ten slotte wordt aangenomen dat de twaalf drummende trommelaars de twaalf doctrines in de Apostolische Geloofsbelijdenis vertegenwoordigen.

Conclusie

The Twelve Days of Christmas is een geliefd kerstlied dat al eeuwen bestaat. Het is een lied dat vaak wordt geïnterpreteerd als een viering van de geboorte van Christus, en men denkt dat de geschenken in het lied een symbolische betekenis hebben. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de betekenis achter de tekst van dit klassieke kerstlied te begrijpen.

FAQ

  • Q: Wat is de betekenis achter de Twaalf Dagen van Kerstmis?
    A: The Twelve Days of Christmas is een lied dat vaak wordt geïnterpreteerd als een viering van de geboorte van Christus. Aangenomen wordt dat de geschenken in het lied een symbolische betekenis hebben, waarbij de patrijs in een perenboom Jezus vertegenwoordigt en de andere geschenken de andere aspecten van het kerstverhaal.
  • Q: Wat zijn de twaalf dagen van Kerstmis?
    A: Men denkt dat de twaalf dagen van Kerstmis de twaalf dagen vertegenwoordigen tussen Kerstmis en Driekoningen, de dag waarop de Drie Wijzen arriveerden om het kindje Jezus te bezoeken.
  • Q: Wat zijn de geschenken in de Twaalf Dagen van Kerstmis?
    A: Men denkt dat de geschenken in de Twaalf Dagen van Kerstmis een symbolische betekenis hebben. Men denkt dat de patrijs in een perenboom Jezus vertegenwoordigt, terwijl de andere geschenken de andere aspecten van het kerstverhaal vertegenwoordigen.

Tabel met symbolische geschenken

Geschenk Symbolische betekenis
Patrijs in een perenboom Jezus
Twee tortelduifjes Oude en Nieuwe Testament
Drie Franse kippen Geloof hoop en liefde
Vier roepende vogels Vier evangeliën
Vijf gouden ringen Eerste vijf boeken van het Oude Testament
Zes ganzen aan het leggen Zes scheppingsdagen
Zeven zwanen die zwemmen Zeven gaven van de Heilige Geest
Acht meiden aan het melken Acht zaligsprekingen
Negen dansende dames Negen Vruchten van de Heilige Geest
Ten Lords a-Leaping Tien Geboden
Elf Pipers Piping Elf trouwe apostelen
Twaalf Drummers Drummen Twaalf Leerpunten in de Apostolische Geloofsbelijdenis

Voor meer informatie over de Twaalf Dagen van Kerstmis kunt u terecht op geschiedenis. com En britannica. com .

Wat te verwachten van het album 'Beauty Behind The Madness' van The Weeknd

Wat te verwachten van het album 'Beauty Behind The Madness' van The Weeknd

The Weeknd heeft altijd bekend gestaan ​​om zijn unieke mix van R&B, hiphop en popgeluiden. ‘Beauty Behind The Madness’ is geen uitzondering. Het album bevat een mix van alle drie de genres, met een paar verrassingen erin. Fans van het eerdere werk van The Weeknd zullen niet teleurgesteld worden.

Lees Verder
Miranda Lambert brengt videoclip uit voor 'Little Red Wagon'

Miranda Lambert brengt videoclip uit voor 'Little Red Wagon'

De videoclip voor 'Little Red Wagon' werd geregisseerd door Trey Fanjoy en opgenomen in Nashville, Tennessee. De video toont Lambert die zingt en danst op verschillende locaties, waaronder een bar, een restaurant en een benzinestation. De video bevat ook cameo's van Lamberts echtgenoot, Brendan McLoughlin, en haar bandleden. De video heeft een klassiek countrygevoel en toont de kenmerkende stijl van Lambert.

Lees Verder