The Police - Every Breath You Take: Lyrics Betekenis uitgelegd

Inhoud

Ontdek de verborgen betekenis achter het klassieke nummer 'Every Breath You Take' van The Police. Leer de tekst, het verhaal achter het nummer en de impact ervan op de popcultuur.

De hitsingle 'Every Breath You Take' uit 1983 van The Police is een van de meest iconische nummers aller tijden. Het nummer, geschreven door Sting, is een klassieker geworden en is gecoverd door talloze artiesten. Maar wat is de betekenis achter de teksten? In dit artikel onderzoeken we het verhaal achter het nummer, de impact ervan op de popcultuur en de verborgen betekenis achter de songtekst.

The Police - Every Breath You Take songtekst betekenis

Het verhaal achter het lied

Het nummer werd geschreven door Sting in 1982, kort na zijn scheiding van zijn eerste vrouw, Frances Tomelty. De teksten zijn geĆÆnspireerd door de emoties die hij op dat moment voelde, en het lied is geschreven als eerbetoon aan zijn ex-vrouw. Het nummer werd uitgebracht als de eerste single van het vijfde studioalbum van The Police, Synchronicity, in 1983.

De tekst en betekenis

De tekst van 'Every Breath You Take' gaat over een man die geobsedeerd is door zijn voormalige geliefde. Hij volgt haar elke beweging en is wanhopig om haar terug te krijgen. De teksten zijn vol verlangen en wanhoop, en het refrein is een smeekbede voor haar om bij hem terug te komen:

'Elke ademhaling die je neemt, elke beweging die je maakt, elke band die je verbreekt, elke stap die je zet, ik zal naar je kijken.'

De impact op popcultuur

Het nummer is een klassieker geworden en is door talloze artiesten gecoverd. Het is gebruikt in tal van films en tv-shows, en is te zien in commercials en videogames. Het nummer is ook gebruikt in politieke campagnes, met name bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2004.

De verborgen betekenis achter de teksten

Het nummer heeft een donkerdere betekenis dan op het eerste gezicht lijkt. De teksten gaan over een obsessieve en controlerende relatie, en de verteller waarschuwt zijn voormalige geliefde dat hij haar bij elke beweging in de gaten zal houden. Het nummer is een waarschuwing voor iedereen die in een ongezonde relatie zit, en een herinnering dat het belangrijk is om de controle over je eigen leven te nemen.

Conclusie

'Every Breath You Take' van The Police is een van de meest iconische nummers aller tijden. De teksten zijn vol verlangen en wanhoop, en het nummer is een klassieker geworden. Het nummer heeft een diepere betekenis dan op het eerste gezicht lijkt, en is een waarschuwing voor iedereen die in een ongezonde relatie zit.

FAQ

  • Q: Wie schreef het nummer 'Every Breath You Take'?
    A: Het nummer is geschreven door Sting in 1982.
  • Q: Wat is de betekenis achter de teksten?
    A: De teksten gaan over een obsessieve en controlerende relatie, en de verteller waarschuwt zijn voormalige geliefde dat hij haar bij elke beweging in de gaten zal houden.
  • Q: Wat is de impact van het nummer op de popcultuur?
    A: Het nummer is gebruikt in tal van films en tv-shows, en is te zien in commercials en videogames. Het lied is ook gebruikt in politieke campagnes.

Tafel

Liedje Artiest Jaar
Elke ademhaling die je doet De politie 1983

'Every Breath You Take' van The Police is een iconisch nummer dat een blijvende impact heeft gehad op de popcultuur. De tekst heeft een diepere betekenis dan op het eerste gezicht lijkt, en het nummer is een waarschuwing voor iedereen die een ongezonde relatie heeft.

Ga naar voor meer informatie over het nummer en de betekenis ervan Dit artikel van Rolling Stone, Dit artikel van The Guardian, en Dit artikel van NME.

Lorde - Oceanic Feeling: Lyrics Betekenis uitgelegd

Lorde - Oceanic Feeling: Lyrics Betekenis uitgelegd

Lorde's nummer 'Oceanic Feeling' is een krachtige en suggestieve verkenning van liefde, verlangen en nostalgie. Het nummer werd in 2017 uitgebracht als onderdeel van haar album Melodrama en werd al snel een favoriet bij fans. De teksten zitten vol beelden en emoties en ze vertellen een verhaal over liefde, verlies en verlangen.

Lees Verder
Coachella 2019: line-up, tickets en meer

Coachella 2019: line-up, tickets en meer

Coachella begon in 1999 als een tweedaags muziekfestival in Indio, Californiƫ. Het werd opgericht door Paul Tollett en Rick Van Santen en werd al snel een van de populairste muziekfestivals ter wereld. Door de jaren heen heeft Coachella enkele van de grootste namen in de muziek gespeeld, waaronder Radiohead, Beyonce en Outkast. In 2018 werd het festival uitgebreid naar drie dagen en het blijft een van de populairste muziekfestivals ter wereld.

Lees Verder