De best verkochte nieuwe albums van 2020

Inhoud

2020 was een jaar vol verrassingen en de muziekindustrie is daarop geen uitzondering. Ondanks de pandemie hebben enkele van de grootste namen in de muziekwereld nieuwe albums uitgebracht die tot de best verkochte albums van het jaar zijn uitgegroeid. Van Taylor Swift Folklore dat van Dua Lipa Toekomstige nostalgie , hier zijn de bestverkochte nieuwe albums van 2020.

2020 was een geweldig jaar voor muziek, met enkele van de best verkochte nieuwe albums van het jaar afkomstig van artiesten als Billie Eilish en Lady Gaga. Het album 'Happier Than Ever' van Billie Eilish was een enorm succes, met zijn pakkende teksten en betekenisvolle boodschap. Fans kunnen meer te weten komen over de betekenis van het nummer door de gelukkiger dan ooit betekenis . Lady Gaga bracht dit jaar ook een nieuw album uit, 'Chromatica', waarop een samenwerking met Elton John op het nummer 'Sine From Above' stond. Fans kunnen meer te weten komen over de songtekst en de betekenis door de van boven songteksten . Beide albums zijn ongelooflijk succesvol geweest en behoren tot de best verkochte nieuwe albums van 2020.bestverkochte albums 2020

Taylor Swift-Folklore

Het achtste studioalbum van Taylor Swift, Folklore , werd uitgebracht in juli 2020 en werd al snel een van de grootste hits van het jaar. Het album kwam binnen op nummer één in de Billboard 200-hitlijst en is sindsdien uitgegroeid tot het best verkochte album van 2020. Er zijn wereldwijd meer dan 4 miljoen exemplaren van verkocht en het is drievoudig platina gecertificeerd in de VS.

Dua Lipa - Toekomstige nostalgie

Dua Lipa's tweede studioalbum, Toekomstige nostalgie , werd uitgebracht in maart 2020 en werd al snel een van de grootste hits van het jaar. Het album kwam binnen op nummer één in de UK Albums Chart en is sindsdien het tweede best verkochte album van 2020 geworden. Er zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren van verkocht en het is dubbel platina gecertificeerd in het VK.

Harry Styles - Fijne lijn

Harry Styles' tweede studioalbum, Dunne lijn , werd uitgebracht in december 2019 en werd al snel een van de grootste hits van het jaar. Het album kwam binnen op nummer één in de Billboard 200-hitlijst en is sindsdien het derde best verkochte album van 2020 geworden. Er zijn wereldwijd meer dan 1,5 miljoen exemplaren van verkocht en het is dubbel platina gecertificeerd in de VS.

BTS - Kaart van de ziel: 7

BTS' vierde studioalbum, Kaart van de ziel: 7 , werd uitgebracht in februari 2020 en werd al snel een van de grootste hits van het jaar. Het album kwam binnen op nummer één in de Billboard 200-hitlijst en is sindsdien het vierde best verkochte album van 2020 geworden. Er zijn wereldwijd meer dan 1,3 miljoen exemplaren van verkocht en het is dubbel platina gecertificeerd in de VS.

Billie Eilish - Als we allemaal in slaap vallen, waar gaan we dan heen?

Het debuut studioalbum van Billie Eilish, Als we allemaal in slaap vallen, waar gaan we dan heen? , werd uitgebracht in maart 2019 en werd al snel een van de grootste hits van het jaar. Het album kwam binnen op nummer één in de Billboard 200-hitlijst en is sindsdien het vijfde best verkochte album van 2020 geworden. Er zijn wereldwijd meer dan 1,2 miljoen exemplaren van verkocht en het is dubbel platina gecertificeerd in de VS.

Het weekend - na sluitingstijd

Het vierde studioalbum van The Weeknd, Na uren , werd uitgebracht in maart 2020 en werd al snel een van de grootste hits van het jaar. Het album kwam binnen op nummer één in de Billboard 200-hitlijst en is sindsdien het zesde best verkochte album van 2020 geworden. Er zijn wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht en het is dubbel platina gecertificeerd in de VS.

Conclusie

2020 was een jaar vol verrassingen en de muziekindustrie is daarop geen uitzondering. Ondanks de pandemie hebben enkele van de grootste namen in de muziekwereld nieuwe albums uitgebracht die tot de best verkochte albums van het jaar zijn uitgegroeid. Van Taylor Swift Folklore dat van Dua Lipa Toekomstige nostalgie , zijn dit de bestverkochte nieuwe albums van 2020.

Ga naar voor meer informatie over de best verkochte albums van 2020 Billboard's best verkochte albums aan het einde van het jaar van 2020 En De bestverkochte albums van de Official UK Charts Company aan het einde van het jaar van 2020 .

FAQ

  • Q: Wat is het best verkochte album van 2020?
    A: Taylor Swifts Folklore is het best verkochte album van 2020.
  • Q: Wat is het tweede best verkochte album van 2020?
    A: van Dua Lipa Toekomstige nostalgie is het tweede best verkochte album van 2020.
  • Q: Wat is het derde best verkochte album van 2020?
    A: Harry Styles' Dunne lijn is het derde best verkochte album van 2020.

Bestverkochte albums van 2020

Album Artiest Verkoop (miljoenen)
Folklore Taylor Snel 4
Toekomstige nostalgie Dua Lipa 2
Dunne lijn Harry Styles 1.5
Kaart van de ziel: 7 BTS 1.3
Als we allemaal in slaap vallen, waar gaan we dan heen? Billie Eilish 1.2
Na uren Het weekend 1
Morgan Wallen – 7 zomers | Songtekst Betekenis & liedrecensie

Morgan Wallen – 7 zomers | Songtekst Betekenis & liedrecensie

'7 Summers' van Morgan Wallen is een lied over het verstrijken van de tijd en de herinneringen aan een verloren liefde. Het nummer werd uitgebracht in 2020 en is de eerste single van zijn tweede studioalbum, Dangerous: The Double Album. Het nummer is geschreven door Wallen, Ernest K. Smith en Ryan Vojtesak. Het is een midtempo countrynummer met een nostalgische inslag.

Lees Verder
Taylor Swift rockt haar navel en bikinilichaam in Maui

Taylor Swift rockt haar navel en bikinilichaam in Maui

Taylor Swift werd gespot in Maui in een zwart tweedelig zwempak met een hoog getailleerd broekje en een driehoekig topje. De zangeres verfraaide haar look met een zonnebril en een zwarte hoed. Ze droeg ook een paar zwarte sandalen en een gouden ketting.

Lees Verder