Talking Heads - Once in a Lifetime: Lyrics Betekenis & Song Review

Talking Heads' 'Once in a Lifetime' is een klassiek nummer dat door de jaren heen door veel artiesten is gecoverd. Het nummer gaat over het gevoel vast te zitten in een sleur en niet te weten wat te doen. De teksten zitten vol metaforen en beelden die het een geweldig nummer maken om naar te luisteren en over na te denken. Het nummer wordt geprezen om zijn aanstekelijke beat en het vermogen om het gevoel vast te zitten in een sleur vast te leggen. Het is een geweldig nummer om naar te luisteren als je eraan herinnerd wilt worden dat het leven vol mogelijkheden zit en dat je iets kunt veranderen als je dat wilt. Bekijk de songteksten van Big Sean En in een diep lied voor meer geweldige muziek.

Inhoud

'Talking Heads - Once in a Lifetime: Lyrics Betekenis & Song Review' ''

Talking Heads' klassieker 'Once in a Lifetime' is een tijdloze klassieker. Het nummer, uitgebracht in 1980, is door veel artiesten gecoverd en in talloze films en televisieshows te zien geweest. Maar wat betekent het lied? In dit artikel onderzoeken we de betekenis van de songtekst en de recensie van het nummer van 'Once in a Lifetime'.

pratende hoofden david byrne eens in je leven

Inhoud

 • Invoering
 • Songtekst Betekenis
 • Thema's en berichten
 • Lied recensie
 • Veelgestelde vragen
 • Conclusie

Invoering

Talking Heads' 'Once in a Lifetime' is een klassiek nummer van het vierde studioalbum van de band, Blijf in het Licht . Het nummer werd in 1980 als single uitgebracht en bereikte nummer 30 in de Amerikaanse Billboard Hot 100-hitlijst. Het nummer is door veel artiesten gecoverd, waaronder The Roots, en was te zien in tal van films en televisieshows.

Songtekst Betekenis

De tekst van 'Once in a Lifetime' gaat over het gevoel verloren en verward te zijn in het leven. De verteller probeert zijn leven te begrijpen en twijfelt aan zijn keuzes. Hij vraagt ​​zich af of hij zijn leven op de juiste manier leidt en of hij de juiste beslissingen neemt. Het refrein van het lied is een pleidooi voor begeleiding en begrip: 'And you may find your living in a shotgun shack/And you may find yourself in another part of the world/And you may find yourself behind the wheel of a large car/ En je bevindt je misschien in een mooi huis, met een mooie vrouw/En je vraagt ​​je misschien af: hoe ben ik hier gekomen?'

Thema's en berichten

Het nummer gaat over het gevoel verloren en verward te zijn in het leven. Het is een pleidooi voor begeleiding en begrip. Het nummer raakt ook thema's als identiteit en zelfreflectie. De verteller trekt zijn keuzes in twijfel en probeert zijn leven te begrijpen. Het lied herinnert ons eraan om de tijd te nemen om na te denken over ons leven en ervoor te zorgen dat we ons leven op de juiste manier leiden.

Lied recensie

Talking Heads' 'Once in a Lifetime' is een tijdloze klassieker. Het nummer is een perfecte mix van funk, rock en new wave. De teksten zijn bedachtzaam en reflecterend, en de muziek is pakkend en vrolijk. Het lied herinnert ons eraan om de tijd te nemen om na te denken over ons leven en ervoor te zorgen dat we ons leven op de juiste manier leiden.

Veelgestelde vragen

 • Q: Wie schreef 'Once in a Lifetime'?
  A: Het nummer is geschreven door Talking Heads-frontman David Byrne.
 • Q: In welk jaar werd 'Once in a Lifetime' uitgebracht?
  A: Het nummer werd uitgebracht in 1980.
 • Q: Wat zijn de thema's van 'Once in a Lifetime'?
  A: Het nummer raakt aan thema's als identiteit, zelfreflectie en het gevoel verloren en verward te zijn in het leven.

Conclusie

Talking Heads' 'Once in a Lifetime' is een tijdloze klassieker. Het nummer is een perfecte mix van funk, rock en new wave. De teksten zijn bedachtzaam en reflecterend, en de muziek is pakkend en vrolijk. Het lied herinnert ons eraan om de tijd te nemen om na te denken over ons leven en ervoor te zorgen dat we ons leven op de juiste manier leiden. Voor meer informatie over het nummer, check out Rolling Stones artikel En AllMusic's recensie .

Luister naar de volledige 'Kings Never Die' van Eminem Ft. Gwen Stefani

Luister naar de volledige 'Kings Never Die' van Eminem Ft. Gwen Stefani

Het nummer gaat over nooit opgeven en sterk blijven ondanks tegenspoed. De teksten zijn inspirerend en opbeurend, en de videoclip bevat zowel Eminem als Gwen Stefani. Het nummer gaat over nooit opgeven en sterk blijven ondanks tegenspoed. De teksten zijn inspirerend en opbeurend, en de videoclip bevat zowel Eminem als Gwen Stefani.

Lees Verder
Juice WRLD & SUGA - Girl Of My Dreams: Lyrics Betekenis uitgelegd

Juice WRLD & SUGA - Girl Of My Dreams: Lyrics Betekenis uitgelegd

Juice WRLD en SUGA's samenwerking 'Girl Of My Dreams' is een oprecht lied over liefde en verlangen. De twee kunstenaars onderzoeken het idee van een perfecte liefde en de strijd om die te vinden. Het nummer werd op 9 april 2021 uitgebracht als onderdeel van het postume album van Juice WRLD, Legends Never Die. Lees verder voor meer informatie over de tekst en de betekenis achter dit nummer.

Lees Verder