Shawn Mendes brengt debuut studioalbum 'Handwritten' uit

Inhoud

De Canadese singer-songwriter Shawn Mendes heeft zijn debuutstudio-album 'Handwritten' uitgebracht, met hitsingles als 'Stitches' en 'Life of the Party'. Het album is een enorm succes geworden, bereikte de top van de Billboard 200-hitlijst en er werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. Lees verder voor meer informatie over het album en het succes ervan.

Op 28 april 2015 bracht Shawn Mendes zijn debuutstudio-album 'Handwritten' uit. Het album was een enorm succes, bereikte nummer één in de Amerikaanse Billboard 200-hitlijst en verkocht in de eerste week meer dan 100.000 exemplaren. Het album bevatte hitsingles zoals 'Stitches', 'Life of the Party' en 'Something Big'. Het album bevatte ook samenwerkingen met andere artiesten zoals Camila Cabello en Ed Sheeran. Fans van Shawn Mendes kunnen ook zijn andere nummers beluisteren zoals ‘I Don’t Care’ met Ed Sheeran liedjes kan me niet schelen en ‘Ocean Eyes’ met Billie Eilish oceaanogen billie eilish .Shawn Mendes brengt handgeschreven debuutalbum uit

Achtergrond en release

Mendes begon begin 2015 aan het album te werken en het werd uitgebracht op 14 april 2015. Het album werd voorafgegaan door de release van de eerste single 'Stitches', die piekte op nummer vier in de Billboard Hot 100-hitlijst. Op het album staan ​​ook de singles ‘Life of the Party’ en ‘Something Big’. Het album werd uitgebracht met over het algemeen positieve recensies, waarbij critici de songwriting en vocale prestaties van Mendes prezen.

Commerciële prestaties

Het album kwam binnen op nummer één in de Billboard 200-hitlijst en verkocht in de eerste week 119.000 exemplaren. Het was het eerste album van een mannelijke artiest dat debuteerde op nummer één sinds Justin Timberlake's 'The 20/20 Experience' in 2013. Het album is sindsdien dubbel platina gecertificeerd in de Verenigde Staten en er zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van verkocht.

Alleenstaanden

De eerste single van het album, 'Stitches', werd uitgebracht op 16 maart 2015. Het nummer piekte op nummer vier in de Billboard Hot 100-hitlijst en werd vijf keer platina gecertificeerd in de Verenigde Staten. De tweede single, 'Life of the Party', werd uitgebracht op 26 juni 2015 en piekte op nummer 24 in de Billboard Hot 100-hitlijst. De derde single, 'Something Big', werd uitgebracht op 17 november 2015 en piekte op nummer 79 in de Billboard Hot 100-hitlijst.

Promotie

Mendes promootte het album met een reeks live-optredens, waaronder optredens in The Ellen DeGeneres Show, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon en Good Morning America. Hij begon ook aan een wereldtournee ter ondersteuning van het album, waarbij hij optrad in Noord-Amerika, Europa en Australië.

onderscheidingen

Het album werd genomineerd voor een Juno Award voor Popalbum van het jaar in 2016. Het werd ook genomineerd voor een Grammy Award voor Best Pop Vocal Album in 2017. Het album werd dubbel platina gecertificeerd in de Verenigde Staten en er zijn meer dan een miljoen van verkocht. exemplaren wereldwijd.

Conclusie

Shawn Mendes' debuutstudio-album 'Handwritten' was een enorm succes, bereikte de top van de Billboard 200-hitlijst en er werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. Het album werd voorafgegaan door de release van de eerste single 'Stitches', die piekte op nummer vier in de Billboard Hot 100-hitlijst. Mendes promootte het album met een reeks live-optredens en het werd genomineerd voor een Juno Award en een Grammy Award. Het album werd dubbel platina gecertificeerd in de Verenigde Staten en er zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van verkocht.

FAQ

  • Q: Wanneer kwam Shawn Mendes' debuut studioalbum 'Handwritten' uit?
    A: Het album werd uitgebracht op 14 april 2015.
  • Q: Welke singles zijn er van het album uitgebracht?
    A: De singles van het album waren 'Stitches', 'Life of the Party' en 'Something Big'.
  • Q: Hoe succesvol was het album?
    A: Het album was een enorm succes, bereikte de top van de Billboard 200-hitlijst en er werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van verkocht.

Certificeringen

Land Certificering
Verenigde Staten 2x platina
Canada 2x platina
Australië Platina
Verenigd Koninkrijk Goud

Concluderend: Shawn Mendes' debuutstudio-album 'Handwritten' was een enorm succes, bereikte de top van de Billboard 200-hitlijst en er werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. Het album werd voorafgegaan door de release van de eerste single 'Stitches', die piekte op nummer vier in de Billboard Hot 100-hitlijst. Mendes promootte het album met een reeks live-optredens en het werd genomineerd voor een Juno Award en een Grammy Award. Het album werd dubbel platina gecertificeerd in de Verenigde Staten en er zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. Lees hier meer over het succes van het album En lees hier meer over Shawn Mendes .

Michael Jackson - Genees de wereld | Songtekst Betekenis & liedrecensie

Michael Jackson - Genees de wereld | Songtekst Betekenis & liedrecensie

De songtekst van het lied is een oproep tot actie voor mensen om samen te komen en te werken aan een betere wereld. Jackson zingt over de noodzaak om 'de wereld te genezen' en 'er een betere plek van te maken voor jou en voor mij'. Hij spreekt ook over de noodzaak om 'elkaar lief te hebben' en 'er een betere plek van te maken voor jou en voor mij'.

Lees Verder
Eminem, Ellie Goulding & Charlie Puth genomineerd voor 'Best Original Song' bij Oscars 2016

Eminem, Ellie Goulding & Charlie Puth genomineerd voor 'Best Original Song' bij Oscars 2016

Eminem is genomineerd voor zijn nummer 'Phenomenal' uit de film Southpaw. Het nummer werd uitgebracht in juli 2015 en is geschreven door Eminem en Luis Resto. Het is een motiverend lied over het overwinnen van obstakels en het behalen van succes. Het nummer wordt geprezen om zijn krachtige teksten en is een hit bij fans.

Lees Verder