Prins en de revolutie - 'Als duiven huilen' | Songtekst Betekenis uitgelegd

Inhoud

Prins en de revolutie - 'Als duiven huilen' | Ontgrendel de verborgen betekenis achter de klassieke hit 'When Doves Cry' van Prince and the Revolution met deze uitgebreide gids. Leer het verhaal achter het nummer en verken de diepere lyrische thema's.

De klassieke hit 'When Doves Cry' van Prince and the Revolution is een van de meest iconische nummers van de jaren tachtig. Het nummer werd in 1984 uitgebracht als de eerste single van het album van de band Paarse regen , en het werd al snel een wereldwijde hit. Maar wat is de diepere betekenis achter de songtekst? In deze gids verkennen we het verhaal achter het nummer en de diepere lyrische thema's.

'When Doves Cry' van Prince and the Revolution is een klassiek nummer dat sinds de release in 1984 door veel artiesten is gecoverd. Het nummer gaat over de pijn van een verbroken relatie en de moeilijkheid om los te laten. De teksten zitten vol emotie en beelden, waardoor het een krachtig en gedenkwaardig nummer is. Het nummer is op veel verschillende manieren geïnterpreteerd, maar de algemene boodschap is duidelijk: liefde kan pijnlijk zijn, maar het is het uiteindelijk waard. Als je op zoek bent naar een nummer om je gevoelens te uiten, dan is 'When Doves Cry' een goede keuze. Voor meer geweldige nummers om te verkennen, bekijk Drake's 'God's Plan' en Childish Gambino's 'Algorhythm' voor hun unieke teksten en betekenissen.prins en de revolutie als duiven huilen songtekst betekenis

Het verhaal achter het lied

Het nummer is geschreven door Prince en is geïnspireerd door zijn relatie met zijn toenmalige vriendin, Susannah Melvoin. De teksten vertellen het verhaal van een relatie die op het punt staat te eindigen, en de worsteling van de verteller om de situatie te accepteren. De titel van het lied is een verwijzing naar het bijbelse verhaal van de ark van Noach, waarin een duif wordt uitgezonden om na de zondvloed naar land te zoeken.

De teksten en hun betekenis

De songtekst zit vol met beelden en symboliek. De openingsregels, 'Dig if you will the picture / Of you and I updated in a kiss', zijn een verwijzing naar de wens van de verteller om de relatie levend te houden, ondanks het feit dat deze op het punt staat te eindigen. Het refrein: 'Hoe kun je me gewoon laten staan ​​/ alleen in een wereld die zo koud is?' is een pleidooi voor de andere persoon om te blijven, aangezien de verteller niet kan omgaan met het idee alleen te zijn.

De symboliek van de duiven

De titel van het lied, 'When Doves Cry', is een verwijzing naar het bijbelse verhaal van Noah's Ark. De duif is een symbool van hoop en vrede, en in het lied wordt het gebruikt om het verlangen van de verteller weer te geven om de relatie te redden. . De tekst 'Misschien ben ik gewoon te veeleisend / Misschien ben ik net als mijn vader, te brutaal', verwijst naar de angst van de verteller om in de steek gelaten te worden, net zoals zijn vader was.

De symboliek van de regen

De titel van het nummer verwijst ook naar de regen, die symbool staat voor reiniging en vernieuwing. De tekst, 'Misschien de reden waarom alle deuren gesloten zijn / Zodat je er een kunt openen die je naar de perfecte weg leidt', verwijst naar de hoop van de verteller dat de regen de pijn van de relatie zal wegspoelen en hem zal leiden naar een betere toekomst.

De impact van het lied

Het nummer was meteen een hit, bereikte nummer één in de Billboard Hot 100 en bleef daar vijf weken. Het was ook een kritische succesfactor en won een Grammy Award voor Best Rock Vocal Performance by a Duo or Group. Het nummer is sindsdien een klassieker geworden en de invloed ervan is te horen in de muziek van veel moderne artiesten.

Conclusie

'When Doves Cry' van Prince and the Revolution is een klassiek nummer dat de tand des tijds heeft doorstaan. De songtekst zit vol symboliek en beelden, en ze vertellen het verhaal van een relatie die op het punt staat te eindigen. De titel van het lied is een verwijzing naar het bijbelse verhaal van de ark van Noach, en de duif wordt gebruikt om de hoop van de verteller op het redden van de relatie weer te geven. Het nummer was meteen een hit en de invloed ervan is nog steeds te horen in de muziek van vandaag.

FAQ

 • Q: Wie schreef het nummer 'When Doves Cry'?
  A: Het nummer is geschreven door Prince.
 • Q: Wat is de diepere betekenis achter de songtekst?
  A: Het nummer vertelt het verhaal van een relatie die op het punt staat te eindigen, en de strijd van de verteller om de situatie te accepteren.
 • Q: Wat is de symboliek van de duif in het lied?
  A: De duif is een symbool van hoop en vrede, en in het lied wordt hij gebruikt om het verlangen van de verteller weer te geven om de relatie te redden.
 • Q: Wat was de impact van het lied?
  A: Het nummer was meteen een hit, bereikte nummer één in de Billboard Hot 100 en won een Grammy Award voor Best Rock Vocal Performance by a Duo or Group.

Bronnen

Bekijk de volgende bronnen voor meer informatie over het nummer en de betekenis ervan:

Tafel

Liedje Artiest Jaar
Als duiven huilen Prins en de revolutie 1984
De grootste fangroep op Facebook wenst Eminem een ​​fijne verjaardag!!!

De grootste fangroep op Facebook wenst Eminem een ​​fijne verjaardag!!!

Eminem Fans is de grootste fangroep op Facebook gewijd aan de raplegende. De groep werd opgericht in 2009 en is sindsdien uitgegroeid tot meer dan 1 miljoen leden. De groep is een plek voor fans om hun liefde voor Eminem te delen en zijn muziek, teksten en leven te bespreken. De groep organiseert ook evenementen en wedstrijden waaraan fans kunnen deelnemen.

Lees Verder
Taylor Swift - We waren blij | Songoverzicht en songteksten Betekenis

Taylor Swift - We waren blij | Songoverzicht en songteksten Betekenis

Het nummer 'We Were Happy' van Taylor Swift is een reflectie op het verleden en een herinnering aan de geneugten van het leven. Het nummer is een mooie herinnering aan de geneugten van het leven en het belang van het koesteren van de momenten die we hebben. Het lied is een reflectie op het verleden en een herinnering aan de geneugten van het leven. Het nummer is een mooie herinnering aan de geneugten van het leven en het belang van het koesteren van de momenten die we hebben.

Lees Verder