NWA - F * ck tha Police: tekstbetekenis en songrecensie

N.W.A's nummer 'F*ck tha Police' uit 1988 is een krachtig statement tegen politiegeweld en racisme. De songtekst is een directe reactie op de mishandeling van Afro-Amerikanen door de politie eind jaren tachtig. De boodschap van het lied is nog steeds relevant, aangezien politiegeweld en racisme een groot probleem blijven in de Verenigde Staten. Het nummer is door veel artiesten gecoverd, waaronder Rage Against the Machine, en is te zien in films als Straight Outta Compton. 'F*ck tha Police' is een belangrijk nummer dat spreekt over de strijd van Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten.

De songtekst is een directe reactie op de mishandeling van Afro-Amerikanen door de politie eind jaren tachtig. De teksten zijn een oproep tot actie en dringen er bij Afro-Amerikanen op aan om op te staan ​​en te vechten tegen politiegeweld en racisme. Het refrein van het nummer is een krachtig statement van verzet: 'F*ck tha Police, comin' regelrecht uit de underground/Een jonge n*gga heeft het slecht want ik ben bruin/En niet de andere kleur, zo denkt de politie/Ze de autoriteit hebben om een ​​minderheid te doden.' De boodschap van het lied is nog steeds relevant, aangezien politiegeweld en racisme een groot probleem blijven in de Verenigde Staten.

N.W.A's 'F*ck tha Police' is een belangrijk nummer dat spreekt over de strijd van Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten. De boodschap van het lied is nog steeds actueel en herinnert eraan dat we moeten blijven vechten tegen politiegeweld en racisme. Als je op zoek bent naar meer muziek om te ontdekken, bekijk dan onze recensies van Justin Bieber's 'What's Your ETA' hier en de remix van 'Old Town Road' van Lil Nas X hier .

Inhoud

NWA - F * ck tha Police: tekstbetekenis en songrecensie N.W.A's hit 'F*ck tha Police' uit 1988 is een krachtig protestlied dat zich uitspreekt tegen politiegeweld en racisme. Lees hier meer over de songtekst, betekenis en recensie. N.W.A, F*ck tha Police, Protest Song, Lyrics Betekenis, Song Review N.W.A's hit 'F*ck tha Police' uit 1988 is een krachtig protestlied dat zich uitspreekt tegen politiegeweld en racisme. Het nummer werd uitgebracht als de eerste single van het debuutalbum van de groep, Straight Outta Compton, en werd al snel een volkslied voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap. In dit artikel bekijken we de songtekst, de betekenis en de recensie.

Inhoud

 • Achtergrond
 • Songtekst Betekenis
 • Lied recensie
 • FAQ

Achtergrond

NWA was een Amerikaanse hiphopgroep uit Compton, Californië, opgericht in 1986. De groep bestond uit Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, MC Ren en DJ Yella. Het debuutalbum van de groep, Straight Outta Compton, kwam uit in 1988 en was meteen een succes. Het album was controversieel vanwege de expliciete teksten en thema's van geweld en racisme.

Songtekst Betekenis

Het nummer 'F*ck tha Police' is een protestlied dat zich uitspreekt tegen politiegeweld en racisme. De teksten zijn direct en confronterend, met regels als 'F*ck the police comin' rechtstreeks uit de underground/A young n*gga got it bad 'cause I'm brown'. Het lied is een oproep tot actie voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap om op te staan ​​tegen politiegeweld en racisme.

Lied recensie

'F*ck tha Police' is een krachtig en iconisch protestlied dat zich uitspreekt tegen politiegeweld en racisme. Het nummer is direct en confronterend en de boodschap is nog steeds actueel. Het nummer is door talloze artiesten gecoverd en de invloed ervan is terug te zien in veel moderne protestliederen.

FAQ

 • Q: Wie schreef 'F*ck tha Police'?
  A: Het nummer is geschreven door NWA-leden Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, MC Ren en DJ Yella.
 • Q: Wat is de boodschap van 'F*ck tha Police'?
  A: Het lied is een protestlied dat zich uitspreekt tegen politiegeweld en racisme.
 • Q: In welk jaar kwam 'F*ck tha Police' uit?
  A: Het nummer werd in 1988 uitgebracht als de eerste single van NWA's debuutalbum, Straight Outta Compton.

Conclusie

N.W.A's 'F*ck tha Police' is een krachtig en iconisch protestlied dat zich uitspreekt tegen politiegeweld en racisme. Het nummer is direct en confronterend en de boodschap is nog steeds actueel. Het nummer is door talloze artiesten gecoverd en de invloed ervan is terug te zien in veel moderne protestliederen. Ga naar voor meer informatie over N.W.A en 'F*ck tha Police' Rollende steen , De beschermer , En NPR .
Adele - Wacht even | Songtekst Betekenis uitgelegd

Adele - Wacht even | Songtekst Betekenis uitgelegd

De tekst van 'Hold On' zit vol emotie en kracht. Het nummer gaat over het vinden van de moed om door te gaan, zelfs als het leven moeilijk wordt. Adele zingt over hoe ze moeilijke tijden heeft doorgemaakt, maar de kracht heeft gevonden om door te gaan. Ze moedigt de luisteraar aan hetzelfde te doen, te blijven vechten en nooit op te geven.

Lees Verder
Carrie Underwood brengt videoclip voor 'Dirty Laundry' in première

Carrie Underwood brengt videoclip voor 'Dirty Laundry' in première

Het nummer gaat over de worstelingen van een relatie en de noodzaak om de 'vuile was' uit te luchten om verder te kunnen. Underwood heeft gezegd dat het nummer gaat over 'de dingen waar we niet over praten, de dingen die we verborgen houden, de dingen die we niet aan onszelf of aan de ander willen toegeven'.

Lees Verder