Nirvana - Smells Like Teen Spirit: songtekstenoverzicht en betekenis

Inhoud

Ontdek de betekenis achter Nirvana's iconische nummer 'Smells Like Teen Spirit' en verken de tekstrecensie van deze klassieke hit. Lees meer over de geschiedenis en nalatenschap van het nummer.

Nirvana's iconische nummer 'Smells Like Teen Spirit' is een van de meest herkenbare en invloedrijke nummers van de jaren negentig. Het nummer, geschreven door frontman Kurt Cobain, werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind. Het succes van het nummer bracht het album naar de top van de hitlijsten en maakte van Nirvana een van de meest populaire bands van het decennium. In dit artikel gaan we in op de tekstrecensie en de betekenis van 'Smells Like Teen Spirit' en bespreken we de geschiedenis en nalatenschap van het nummer.

Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' is een van de meest iconische nummers van de jaren negentig. De songtekst en de betekenis van het lied zijn het onderwerp geweest van veel discussie en analyse. Het nummer is een krachtig volkslied voor de ontevreden jeugd van die tijd, en de tekst is een oproep tot actie voor degenen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen. Het nummer is door veel artiesten gecoverd, waaronder Ariana Grande in haar nummer ' Obvious' en Train in hun nieuwe single 'Call Me Sir'.nirvana ruikt naar tienergeest songtekst recensie betekenis van het lied

Inhoud

 • Invoering
 • Songtekst recensie
 • Betekenis Achter het lied
 • Geschiedenis en erfenis
 • Veelgestelde vragen

Invoering

Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' is een van de meest iconische nummers van de jaren negentig. Het nummer, geschreven door frontman Kurt Cobain, werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind. Het succes van het nummer bracht het album naar de top van de hitlijsten en maakte van Nirvana een van de meest populaire bands van het decennium.

nirvana ruikt naar tienergeest songtekst recensie lied betekenis akkoorden

Songtekst recensie

De tekst van 'Smells Like Teen Spirit' wordt vaak geïnterpreteerd als een oproep tot wapens voor de ontevreden jeugd van de jaren negentig. Het nummer begint met de regels 'Load up on guns, bring your friends / It's fun to lose and to pretend', wat zou kunnen worden gezien als een oproep tot rebellie tegen de status quo. Het refrein van het lied wordt ook vaak geïnterpreteerd als een strijdkreet voor de jeugd van die tijd, met de regels 'Hier zijn we nu, vermaak ons ​​/ Ik voel me dom en besmettelijk / Hier zijn we nu, vermaak ons ​​/ Een mulat, een albino, een mug, mijn libido.'

Gitaarakkoorden voor

Betekenis Achter het lied

De betekenis achter 'Smells Like Teen Spirit' wordt vaak geïnterpreteerd als een oproep tot wapens voor de ontevreden jeugd van de jaren negentig. Het lied wordt gezien als een strijdkreet voor de jeugd van die tijd, met de regels 'Hier zijn we nu, vermaak ons ​​/ Ik voel me dom en besmettelijk / Hier zijn we nu, vermaak ons ​​/ Een mulat, een albino, een mug, mijn libido.' Het nummer wordt ook gezien als commentaar op de toenmalige stand van de muziekindustrie, met de regels 'A denial, a denial, a denial / This is not what you want, you're not what you need.'

Geschiedenis en erfenis

Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind. Het succes van het nummer bracht het album naar de top van de hitlijsten en maakte van Nirvana een van de meest populaire bands van het decennium. Het nummer is sindsdien een iconisch volkslied van de jaren negentig geworden en is gecoverd door talloze artiesten, waaronder Tori Amos, Foo Fighters en Green Day.

Veelgestelde vragen

 • Q: Wie schreef 'Smells Like Teen Spirit'?
  A: Het nummer is geschreven door Nirvana-frontman Kurt Cobain.
 • Q: Wanneer werd 'Smells Like Teen Spirit' uitgebracht?
  A: Het nummer werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind.
 • Q: Wat is de betekenis achter 'Smells Like Teen Spirit'?
  A: De betekenis achter 'Smells Like Teen Spirit' wordt vaak geïnterpreteerd als een oproep tot wapens voor de ontevreden jeugd van de jaren negentig.

Conclusie

Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' is een van de meest iconische nummers van de jaren negentig. Het nummer, geschreven door frontman Kurt Cobain, werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind. Het succes van het nummer bracht het album naar de top van de hitlijsten en maakte van Nirvana een van de meest populaire bands van het decennium. In dit artikel hebben we de tekstrecensie en de betekenis van 'Smells Like Teen Spirit' onderzocht en de geschiedenis en nalatenschap van het nummer besproken.

Kijk voor meer informatie over Nirvana en 'Smells Like Teen Spirit' Rolling Stones artikel En NME's artikel .

Sam Smith kondigt Noord-Amerikaanse tourdata aan

Sam Smith kondigt Noord-Amerikaanse tourdata aan

De tour begint op 5 augustus in Miami, Florida en stopt in steden als New York, Chicago, Los Angeles en Toronto. De volledige lijst met tourdata en locaties is hieronder te vinden:

Lees Verder
Joji - Sterf voor jou | Songtekst Betekenis onthuld

Joji - Sterf voor jou | Songtekst Betekenis onthuld

Joji's 'Die For You' is een lied over een persoon die bereid is alles te doen voor degene van wie ze houden, zelfs als dat betekent dat ze hun eigen leven moeten opofferen. Het nummer is een krachtig en emotioneel nummer dat spreekt tot de diepten van liefde en toewijding. De teksten zijn gevuld met beelden en emotie, en het nummer heeft een angstaanjagend mooie melodie.

Lees Verder