Nirvana - Smells Like Teen Spirit: songtekstenoverzicht en betekenis

Inhoud

Ontdek de betekenis achter Nirvana's iconische nummer 'Smells Like Teen Spirit' en verken de tekstrecensie van deze klassieke hit. Lees meer over de geschiedenis en nalatenschap van het nummer.

Nirvana's iconische nummer 'Smells Like Teen Spirit' is een van de meest herkenbare en invloedrijke nummers van de jaren negentig. Het nummer, geschreven door frontman Kurt Cobain, werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind. Het succes van het nummer bracht het album naar de top van de hitlijsten en maakte van Nirvana een van de meest populaire bands van het decennium. In dit artikel gaan we in op de tekstrecensie en de betekenis van 'Smells Like Teen Spirit' en bespreken we de geschiedenis en nalatenschap van het nummer.

Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' is een van de meest iconische nummers van de jaren negentig. De songtekst en de betekenis van het lied zijn het onderwerp geweest van veel discussie en analyse. Het nummer is een krachtig volkslied voor de ontevreden jeugd van die tijd, en de tekst is een oproep tot actie voor degenen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen. Het nummer is door veel artiesten gecoverd, waaronder Ariana Grande in haar nummer ' Obvious' en Train in hun nieuwe single 'Call Me Sir'.nirvana ruikt naar tienergeest songtekst recensie betekenis van het lied

Inhoud

 • Invoering
 • Songtekst recensie
 • Betekenis Achter het lied
 • Geschiedenis en erfenis
 • Veelgestelde vragen

Invoering

Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' is een van de meest iconische nummers van de jaren negentig. Het nummer, geschreven door frontman Kurt Cobain, werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind. Het succes van het nummer bracht het album naar de top van de hitlijsten en maakte van Nirvana een van de meest populaire bands van het decennium.

nirvana ruikt naar tienergeest songtekst recensie lied betekenis akkoorden

Songtekst recensie

De tekst van 'Smells Like Teen Spirit' wordt vaak geïnterpreteerd als een oproep tot wapens voor de ontevreden jeugd van de jaren negentig. Het nummer begint met de regels 'Load up on guns, bring your friends / It's fun to lose and to pretend', wat zou kunnen worden gezien als een oproep tot rebellie tegen de status quo. Het refrein van het lied wordt ook vaak geïnterpreteerd als een strijdkreet voor de jeugd van die tijd, met de regels 'Hier zijn we nu, vermaak ons ​​/ Ik voel me dom en besmettelijk / Hier zijn we nu, vermaak ons ​​/ Een mulat, een albino, een mug, mijn libido.'

Gitaarakkoorden voor

Betekenis Achter het lied

De betekenis achter 'Smells Like Teen Spirit' wordt vaak geïnterpreteerd als een oproep tot wapens voor de ontevreden jeugd van de jaren negentig. Het lied wordt gezien als een strijdkreet voor de jeugd van die tijd, met de regels 'Hier zijn we nu, vermaak ons ​​/ Ik voel me dom en besmettelijk / Hier zijn we nu, vermaak ons ​​/ Een mulat, een albino, een mug, mijn libido.' Het nummer wordt ook gezien als commentaar op de toenmalige stand van de muziekindustrie, met de regels 'A denial, a denial, a denial / This is not what you want, you're not what you need.'

Geschiedenis en erfenis

Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind. Het succes van het nummer bracht het album naar de top van de hitlijsten en maakte van Nirvana een van de meest populaire bands van het decennium. Het nummer is sindsdien een iconisch volkslied van de jaren negentig geworden en is gecoverd door talloze artiesten, waaronder Tori Amos, Foo Fighters en Green Day.

Veelgestelde vragen

 • Q: Wie schreef 'Smells Like Teen Spirit'?
  A: Het nummer is geschreven door Nirvana-frontman Kurt Cobain.
 • Q: Wanneer werd 'Smells Like Teen Spirit' uitgebracht?
  A: Het nummer werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind.
 • Q: Wat is de betekenis achter 'Smells Like Teen Spirit'?
  A: De betekenis achter 'Smells Like Teen Spirit' wordt vaak geïnterpreteerd als een oproep tot wapens voor de ontevreden jeugd van de jaren negentig.

Conclusie

Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' is een van de meest iconische nummers van de jaren negentig. Het nummer, geschreven door frontman Kurt Cobain, werd in 1991 uitgebracht als de eerste single van het tweede album van de band, Nevermind. Het succes van het nummer bracht het album naar de top van de hitlijsten en maakte van Nirvana een van de meest populaire bands van het decennium. In dit artikel hebben we de tekstrecensie en de betekenis van 'Smells Like Teen Spirit' onderzocht en de geschiedenis en nalatenschap van het nummer besproken.

Kijk voor meer informatie over Nirvana en 'Smells Like Teen Spirit' Rolling Stones artikel En NME's artikel .

Mac Miller - Geef me af | Tekstoverzicht en songbetekenis

Mac Miller - Geef me af | Tekstoverzicht en songbetekenis

De tekst van 'Hand Me Downs' is een weerspiegeling van Millers eigen worsteling met opgroeien en het vinden van zijn plek in de wereld. Het lied spreekt over het idee om de dingen te accepteren die ons zijn overgeleverd, zowel goede als slechte, en te leren er het beste van te maken. Miller zingt over het belang van zelfacceptatie en de noodzaak om onze eigen weg in het leven te vinden, ongeacht wat ons is overgeleverd.

Lees Verder
Taylor Swift - Getaway Car: recensie en betekenis van songteksten

Taylor Swift - Getaway Car: recensie en betekenis van songteksten

Taylor Swift's Getaway Car is een nummer over een ten dode opgeschreven relatie. De teksten vertellen het verhaal van een stel dat verliefd is, maar het niet lijkt te laten werken. Het nummer is een weerspiegeling van het idee dat liefde soms niet genoeg is om een ​​relatie te laten duren. In dit artikel onderzoeken we de tekst van Getaway Car en bespreken we de betekenis achter het nummer.

Lees Verder