Leonard Cohen's 'Happens to the Heart': tekstoverzicht en betekenis

Inhoud

Leonard Cohen's 'Happens to the Heart': tekstoverzicht en betekenis Ontdek de tekst en de betekenis van het nummer 'Happens to the Heart' van Leonard Cohen van zijn album 'Thanks for the Dance' uit 2019. Lees meer over de thema's van het nummer en de plaats ervan in de discografie van Cohen.

Het album 'Thanks for the Dance' uit 2019 van Leonard Cohen werd postuum uitgebracht en het nummer 'Happens to the Heart' is een van de meest aangrijpende en krachtige nummers op het album. In dit artikel onderzoeken we de tekst en de betekenis van 'Happens to the Heart' en bespreken we de plaats ervan in de discografie van Cohen.

Leonard Cohen overkomt de betekenis van de tekst van het hart

Songtekst recensie

'Happens to the Heart' is een traag, melancholisch nummer dat reflecteert op het verstrijken van de tijd en de onvermijdelijkheid van de dood. De teksten staan ​​vol met levendige beelden en verwijzingen naar Cohens eigen leven en werk. Het nummer begint met de regel 'Het gebeurt met het hart, wanneer de ziel wordt verscheurd', wat de toon zet voor de rest van het nummer. De teksten gaan verder met thema's als liefde, verlies en sterfelijkheid, terwijl Cohen nadenkt over zijn eigen leven en de levens van degenen van wie hij heeft gehouden.Het refrein van het nummer is bijzonder aangrijpend, want Cohen zingt 'Het gebeurt met het hart, als de nacht donker en diep is/Het gebeurt met het hart, als de ochtend komt om te huilen.' Deze regel geeft de bitterzoete aard van het leven weer, terwijl Cohen nadenkt over de schoonheid van het leven, ook al erkent hij de kwetsbaarheid en vergankelijkheid ervan.

'Happens to the Heart' van Leonard Cohen is een prachtig en hartverscheurend nummer over de kwetsbaarheid van het leven en de onvermijdelijkheid van verandering. De teksten zitten vol beelden en emoties, en het lied herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om de momenten die we hebben te koesteren. Het lied is een weerspiegeling van de pijn van verlies en de schoonheid van het leven, en herinnert eraan dat het leven vol vreugde en verdriet is. Voor degenen die op zoek zijn naar een dieper begrip van het nummer, de tekst en betekenis zijn te vinden in deze recensie. Daarnaast kunnen fans van Leonard Cohen ook genieten van Ryan Adams' cover van Taylor Swift's album uit 1989 of The Kid Laroi's 'So Done' voor meer tekstueel inzicht.

Lied Betekenis

Het nummer is een reflectie op het verstrijken van de tijd en de onvermijdelijkheid van de dood. Cohen reflecteert op zijn eigen leven en de levens van degenen van wie hij heeft gehouden, en hij erkent de schoonheid van het leven, net zoals hij de kwetsbaarheid en vergankelijkheid ervan erkent. Het lied herinnert ons eraan dat het leven vluchtig is en dat we de momenten die we hebben met degenen van wie we houden moeten koesteren.

Het nummer is ook een reflectie op de kracht van liefde en hoe het de dood kan overstijgen. Cohen zingt 'Het gebeurt met het hart, wanneer de liefde nog leeft/Het gebeurt met het hart, wanneer de liefde overleeft.' Deze regel spreekt over de kracht van liefde en hoe het de dood kan overstijgen en in ons hart kan blijven leven, zelfs nadat degenen van wie we houden zijn overleden.

Plaats in Cohen's discografie

'Happens to the Heart' is een van de meest aangrijpende en krachtige nummers op het album 'Thanks for the Dance' van Leonard Cohen uit 2019. Het lied is een reflectie op het verstrijken van de tijd en de onvermijdelijkheid van de dood, en het spreekt over de kracht van liefde en hoe het de dood kan overstijgen. Het lied herinnert ons eraan dat het leven vluchtig is en dat we de momenten die we hebben met degenen van wie we houden moeten koesteren.

'Happens to the Heart' is een passend einde van Cohens discografie, omdat het reflecteert op zijn eigen leven en dat van degenen van wie hij hield. Het lied herinnert ons eraan dat het leven kostbaar is en dat we de momenten die we hebben met degenen van wie we houden moeten koesteren.

Conclusie

Het nummer 'Happens to the Heart' van Leonard Cohen is een aangrijpende en krachtige reflectie op het verstrijken van de tijd en de onvermijdelijkheid van de dood. Het nummer spreekt over de kracht van liefde en hoe het de dood kan overstijgen, en het is een passend einde aan Cohens discografie. Het lied herinnert ons eraan dat het leven vluchtig is en dat we de momenten die we hebben met degenen van wie we houden moeten koesteren.

Ga naar voor meer informatie over Leonard Cohen en zijn muziek De officiële website van Leonard Cohen , AllMusic's biografie van Leonard Cohen , En Rolling Stone's ranglijst van albums van Leonard Cohen .

FAQ

  • Q: Wie schreef 'Happens to the Heart'?
    A: 'Happens to the Heart' is geschreven door Leonard Cohen.
  • Q: Van welk album is 'Happens to the Heart'?
    A: 'Happens to the Heart' komt van het album 'Thanks for the Dance' van Leonard Cohen uit 2019.
  • Q: Wat is de betekenis van 'Happens to the Heart'?
    A: Het lied is een reflectie op het verstrijken van de tijd en de onvermijdelijkheid van de dood, en het spreekt over de kracht van liefde en hoe het de dood kan overstijgen.

Tafel

Album Jaar
Bedankt voor de dans 2019
Bob Dylan - Knockin' On Heaven's Door (tekstrecensie en songbetekenis)

Bob Dylan - Knockin' On Heaven's Door (tekstrecensie en songbetekenis)

Bob Dylans 'Knockin' On Heaven's Door' is een van de meest iconische nummers aller tijden. Het nummer, geschreven in 1973, is gecoverd door talloze artiesten en is een tijdloze klassieker geworden. Maar wat is de diepere betekenis achter de teksten? Lees verder om erachter te komen.

Lees Verder
Deck the Halls: Christmas Classic Lyrics Review en betekenis

Deck the Halls: Christmas Classic Lyrics Review en betekenis

De teksten van Deck the Halls zijn eenvoudig en gemakkelijk te onthouden. Het nummer bestaat uit twee coupletten en een refrein. Het eerste couplet gaat over het versieren van het huis voor de kerstperiode. Het tweede couplet gaat over het vieren van de vreugde van het seizoen met vrienden en familie. Het refrein is een oproep om te zingen en je te verheugen in de geest van het seizoen.

Lees Verder