Joker (2019) Movie Soundtrack: een uitgebreide recensie

Inhoud

'Joker (2019) Movie Soundtrack: een uitgebreide recensie'

De film uit 2019 Joker is een iconische film geworden en de soundtrack is net zo gedenkwaardig. De soundtrack van de film bevat een mix van klassieke liedjes en originele muziek, die allemaal bijdragen aan de sfeer van de film. In dit artikel bekijken we de volledige soundtrack van Joker , inclusief recensies van elk nummer en elke artiest.

De soundtrack van de Joker-film (2019) is een uitgebreide recensie van de muziek in de film. Het bevat een verscheidenheid aan genres, van klassieke rock tot hiphop, en bevat enkele van de grootste namen in de muziek. De soundtrack bevat nummers van Taylor Swift, Nick Cannon, Eminem en meer. De soundtrack is een geweldige manier om de film op een nieuwe manier te ervaren en om de muziek te waarderen die werd gebruikt om de sfeer van de film te creëren. Ik wed dat je aan mij denkt (Taylor Swift) En De uitnodiging (Nick Cannon) zijn twee van de opvallende nummers van de soundtrack. Beide nummers zijn krachtig en emotioneel en geven de essentie van de film perfect weer. De soundtrack van de Joker-film (2019) is een must-listening voor elke fan van de film.soundtrack van joker 2019

Inhoud

 • Invoering
 • De muziek van Joker
 • De liedjes van Joker
 • De kunstenaars van Joker
 • Conclusie
 • Veelgestelde vragen

Invoering

De film uit 2019 Joker is een psychologische thriller met in de hoofdrol Joaquin Phoenix als het titulaire personage. De film volgt het verhaal van Arthur Fleck, een mislukte stand-upcomedian die in waanzin vervalt en de crimineel wordt die bekend staat als de Joker. De film was een kritisch en commercieel succes en de soundtrack is net zo iconisch geworden.

De muziek van Joker

De soundtrack van Joker is een mix van klassieke liedjes en originele muziek gecomponeerd door Hildur Guðnadóttir. De klassieke nummers komen grotendeels uit de late jaren 70 en vroege jaren 80 en dragen bij aan de sfeer van de film. De originele muziek gecomponeerd door Guðnadóttir is beklijvend en suggestief, en helpt om de sfeer van de film te creëren.

De liedjes van Joker

De klassieke liedjes die erin voorkomen Joker omvatten 'Rock and Roll Part 2' van Gary Glitter, 'Send in the Clowns' van Judy Collins en 'White Room' van Cream. Deze nummers worden met groot effect gebruikt in de film en ze helpen om de sfeer van de film te creëren. Andere klassieke nummers in de film zijn 'Smile' van Charlie Chaplin, 'That's Life' van Frank Sinatra en 'Gloria' van Laura Branigan.

De artiesten van Joker

De originele muziek van Joker werd gecomponeerd door de IJslandse componist Hildur Guðnadóttir. Guðnadóttir is een veelgeprezen componist die aan een aantal films heeft meegewerkt, waaronder Huurmoordenaar En Maria Magdalena . Haar werk aan Joker werd geprezen door critici en ze won een Academy Award voor Best Original Score voor haar werk aan de film.

Conclusie

De soundtrack van Joker is een iconische mix van klassieke liedjes en originele muziek. De klassieke liedjes dragen bij aan de sfeer van de film, terwijl de originele muziek gecomponeerd door Hildur Guðnadóttir helpt om de sfeer van de film te creëren. De soundtrack van Joker is een essentieel onderdeel van de film en het helpt om er de iconische film van te maken die hij is.

Veelgestelde vragen

 • Q: Voor wie de originele muziek heeft gecomponeerd Joker ?
  A: De originele muziek voor Joker werd gecomponeerd door de IJslandse componist Hildur Guðnadóttir.
 • Q: Welke klassieke liedjes komen voor Joker ?
  A: De klassieke liedjes die erin voorkomen Joker omvatten 'Rock and Roll Part 2' van Gary Glitter, 'Send in the Clowns' van Judy Collins en 'White Room' van Cream.
 • Q: Welke prijzen heeft Hildur Guðnadóttir gewonnen voor haar werk? Joker ?
  A: Hildur Guðnadóttir won een Academy Award voor Best Original Score voor haar werk aan Joker .

Tafel

Liedje Artiest
Rock-'n-roll deel 2 Gary Glitter
Stuur de clowns naar binnen Judy Collins
Witte kamer Room
Glimlach Charlie Chaplin
Zo is het leven Frank Sinatra
Heerlijkheid Laura Branigan

Voor meer informatie over de soundtrack van Joker , uitchecken IMDb En Alle muziek .

De soundtrack van Joker is een essentieel onderdeel van de film en het helpt om er de iconische film van te maken die hij is. De mix van klassieke liedjes en originele muziek gecomponeerd door Hildur Guðnadóttir helpt om de sfeer en stemming van de film te creëren, en het is een essentieel onderdeel van de ervaring.

Ed Sheeran - Cross Me Ft. Chance The Rapper en PnB Rock (tekstrecensie en songbetekenis)

Ed Sheeran - Cross Me Ft. Chance The Rapper en PnB Rock (tekstrecensie en songbetekenis)

Het nummer begint met Ed Sheeran die zingt over hoe zijn vrienden er altijd voor hem zijn geweest, wat er ook gebeurt. Hij zingt: 'Ik heb niemand nodig om me te vertellen hoe ik me moet voelen/ Ik heb echte die me nooit in de steek zullen laten/ Ze zullen er zijn als ik de grond raak.' Dit is een krachtige boodschap over het belang van loyale vrienden die er altijd voor je zullen zijn.

Lees Verder
Denace - Little Nicky (Nick Cannon Diss): recensie van songteksten en betekenis van liedjes

Denace - Little Nicky (Nick Cannon Diss): recensie van songteksten en betekenis van liedjes

Het nummer begint met Denace die rapt over zijn succes en hoe hij dit heeft kunnen bereiken zonder de hulp van Nick Cannon. Hij maakt ook foto's van Nick's carrière en zegt dat hij al jaren 'op dezelfde plek vastzit'. Denace vertelt vervolgens hoe hij naam heeft kunnen maken zonder de hulp van Nick Cannon of iemand anders. Hij maakt ook foto's van het persoonlijke leven van Nick en zegt dat hij al jaren 'op dezelfde plek vastzit'.

Lees Verder