Green Day's 'Revolution Radio'-album: tracklijst, single en meer

Het album 'Revolution Radio' van Green Day is een must-listening voor elke fan van de band. Het album bevat 12 nummers, waaronder de singles 'Bang Bang' en 'Still Breathing'. Het album is een mix van klassiek Green Day-geluid en nieuwe, moderne elementen. Het is een geweldige manier om de evolutie van de band door de jaren heen te ervaren. Het album bevat ook samenwerkingen met andere artiesten, zoals Big Sean op 'Research' featuring Ariana Grande Ariana Grande en The Chainsmokers op 'Don't Let Me Down' met Daya heb je nu kettingrokers nodig . Revolution Radio is een album waarop je in een mum van tijd meezingt en danst.

Inhoud

Ontdek de volledige tracklist van het album 'Revolution Radio' van Green Day, de eerste single 'Bang Bang' en meer. Lees meer over de thema's van het album en ontvang het laatste nieuws. Het twaalfde studioalbum van Green Day, Revolutie-radio , wordt uitgebracht op 7 oktober 2016. Het album is het eerste album van de band sinds hun album uit 2012, Een! . De eerste single van het album, 'Bang Bang', werd uitgebracht op 11 augustus 2016. Hier is alles wat je moet weten over Revolutie-radio .

Tracklijst

De volledige tracklist voor Revolutie-radio is als volgt:
 • Ergens nu
 • knal knal
 • Revolutie-radio
 • Zeg vaarwel
 • Outlaws
 • Tegen de muur stuiteren
 • Nog steeds aan het ademen
 • Nieuwe generatie
 • Te dom om te sterven
 • Moeilijke tijden
 • Voor altijd Nu
 • Gewone wereld

Thema's

Het titelnummer van het album, 'Revolution Radio', is een oproep aan de rechtelozen. Het lied is een strijdkreet voor degenen die het gevoel hebben dat ze door de samenleving in de steek zijn gelaten. De andere nummers van het album onderzoeken thema's als liefde, verlies en hoop.

Eerste single

De eerste single van Revolutie-radio , 'Bang Bang', werd uitgebracht op 11 augustus 2016. Het nummer is een snel punkrocklied dat spreekt over de kracht van het individu. De songtekst is een oproep tot actie voor degenen die het gevoel hebben dat ze in de steek zijn gelaten.

Promotie

Green Day promootte Revolutie-radio met een reeks live optredens. De band heeft de eerste single van het album, 'Bang Bang', uitgevoerd The Late Show met Stephen Colbert En Jimmy Kimmel Live! . De band heeft het nummer ook uitgevoerd op een aantal festivals, waaronder de festivals van Reading en Leeds in het VK.

Receptie

De receptie aan Revolutie-radio is overweldigend positief geweest. Critici prezen de mix van punkrock en popgevoeligheid van het album. Het album wordt geprezen om zijn thema's van hoop en veerkracht in tijden van tegenspoed.

FAQ

 • Q: Waar is de releasedatum voor Revolutie-radio ?
  A: Het album komt uit op 7 oktober 2016.
 • Q: Waar is de eerste single van Revolutie-radio ?
  A: De eerste single is 'Bang Bang', die op 11 augustus 2016 werd uitgebracht.
 • Q: Wat zijn de thema's van Revolutie-radio ?
  A: De nummers van het album onderzoeken thema's als liefde, verlies en hoop.

Nieuws

Datum Nieuws
11 augustus 2016 Green Day brengt de eerste single uit van Revolutie-radio , 'Bang Bang'.
15 augustus 2016 Green Day voert 'Bang Bang' op The Late Show met Stephen Colbert .
18 augustus 2016 Green Day voert 'Bang Bang' op Jimmy Kimmel Live! .

Conclusie

Het twaalfde studioalbum van Green Day, Revolutie-radio , wordt uitgebracht op 7 oktober 2016. De eerste single van het album, 'Bang Bang', werd uitgebracht op 11 augustus 2016. De thema's van het album liefde, verlies en hoop werden geprezen door critici. De band promoot het album met een reeks live optredens. Kijk voor meer informatie op De officiële website van Green Day , Rolling Stones artikel op het album, en Billboards artikel op de tracklist.
Adele - Wacht even | Songtekst Betekenis uitgelegd

Adele - Wacht even | Songtekst Betekenis uitgelegd

De tekst van 'Hold On' zit vol emotie en kracht. Het nummer gaat over het vinden van de moed om door te gaan, zelfs als het leven moeilijk wordt. Adele zingt over hoe ze moeilijke tijden heeft doorgemaakt, maar de kracht heeft gevonden om door te gaan. Ze moedigt de luisteraar aan hetzelfde te doen, te blijven vechten en nooit op te geven.

Lees Verder
Carrie Underwood brengt videoclip voor 'Dirty Laundry' in première

Carrie Underwood brengt videoclip voor 'Dirty Laundry' in première

Het nummer gaat over de worstelingen van een relatie en de noodzaak om de 'vuile was' uit te luchten om verder te kunnen. Underwood heeft gezegd dat het nummer gaat over 'de dingen waar we niet over praten, de dingen die we verborgen houden, de dingen die we niet aan onszelf of aan de ander willen toegeven'.

Lees Verder