Coldplay – Viva La Vida | Songtekst Betekenis & liedrecensie

Inhoud

Coldplay's 'Viva La Vida' - Betekenis, recensie en songteksten Ontdek de betekenis achter Coldplay's hitsingle 'Viva La Vida' en lees onze recensie van het nummer. Plus, vind de volledige songtekst en leer meer over de band.

Coldplay's 'Viva La Vida' is een van de meest iconische nummers van de 21e eeuw. Het nummer, uitgebracht in 2008, werd al snel een wereldwijde hit en stond bovenaan de hitlijsten in meer dan 20 landen. Maar wat is de betekenis achter het lied? En wat maakt het zo bijzonder? In dit artikel gaan we in op de tekst, betekenis en recensie van Coldplay's 'Viva La Vida'.

De tekst van 'Lang leve het leven'

De tekst van 'Viva La Vida' vertelt het verhaal van een afgezette koning die nadenkt over zijn leven en zijn val uit de macht. Het nummer zit vol levendige beelden en verwijzingen naar historische figuren, zoals Napoleon en Julius Caesar. Hier zijn de volledige songteksten:Ik regeerde de wereld
Zeeën zouden stijgen als ik het woord gaf
Nu slaap ik 's ochtends alleen
Veeg de straten die ik bezat

Ik dobbelde vroeger
Voel de angst in de ogen van mijn vijand
Luister zoals de menigte zou zingen
'Nu is de oude koning dood! Lang leve de koning!'

Het ene moment had ik de sleutel in handen
Vervolgens werden de muren voor mij gesloten
En ik ontdekte dat mijn kastelen staan
Op zuilen van zout en zuilen van zand

Ik hoor de klokken van Jeruzalem luiden
Romeinse cavaleriekoren zingen
Wees mijn spiegel, mijn zwaard en schild
Mijn zendelingen in een buitenlands veld

Om de een of andere reden kan ik het niet uitleggen
Als je eenmaal gaat, was er nooit
Nooit een eerlijk woord
En dat was toen ik de wereld regeerde

De betekenis van 'Viva La Vida'

De tekst van 'Viva La Vida' vertelt het verhaal van een afgezette koning die nadenkt over zijn leven en zijn val uit de macht. Het nummer zit vol levendige beelden en verwijzingen naar historische figuren, zoals Napoleon en Julius Caesar. Het nummer is een weerspiegeling van de vluchtige aard van macht en de onvermijdelijkheid van de dood. Het refrein van het lied, 'Viva La Vida', is een Spaanse uitdrukking die 'lang leve het leven' betekent. De zin is een herinnering om het leven ten volle te leven, aangezien het vluchtig is en op elk moment kan worden weggenomen.

De recensie van 'Viva La Vida'

Coldplay's 'Viva La Vida' is een iconisch nummer dat de tand des tijds heeft doorstaan. Het nummer zit vol met levendige beelden en verwijzingen naar historische figuren, waardoor het een tijdloze klassieker is. Het lied is een weerspiegeling van de vluchtige aard van macht en de onvermijdelijkheid van de dood, en het refrein is een herinnering om het leven ten volle te leven. Het nummer is een perfect voorbeeld van het unieke geluid van Coldplay en zal zeker nog jaren een klassieker blijven.

De band achter 'Viva La Vida'

Coldplay is een Britse rockband die in 1996 is opgericht. De band bestaat uit zanger Chris Martin, gitarist Jonny Buckland, bassist Guy Berryman en drummer Will Champion. De band heeft acht studioalbums uitgebracht, die allemaal lovende kritieken hebben gekregen. Coldplay heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht, waardoor ze een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden zijn.

De erfenis van 'Viva La Vida'

Coldplay's 'Viva La Vida' is een van de meest iconische nummers van de 21ste eeuw. Het nummer is gecoverd door talloze artiesten, waaronder Beyoncé, Taylor Swift en zelfs de cast van Glee. Het nummer is in talloze films en tv-shows te zien geweest en is in talloze commercials gebruikt. Het nummer is een perfect voorbeeld van het unieke geluid van Coldplay en zal zeker nog jaren een klassieker blijven.

FAQ

  • Q: Wat is de betekenis van 'Viva La Vida'?
    A: 'Viva La Vida' is een Spaanse uitdrukking die 'lang leve het leven' betekent. De zin is een herinnering om het leven ten volle te leven, aangezien het vluchtig is en op elk moment kan worden weggenomen.
  • Q: Wie zit er in de band Coldplay?
    A: Coldplay is een Britse rockband die in 1996 is opgericht. De band bestaat uit zanger Chris Martin, gitarist Jonny Buckland, bassist Guy Berryman en drummer Will Champion.
  • Q: Wat is de erfenis van 'Viva La Vida'?
    A: Coldplay's 'Viva La Vida' is een van de meest iconische nummers van de 21ste eeuw. Het nummer is gecoverd door talloze artiesten, te zien in talloze films en tv-shows en gebruikt in talloze commercials.

Lijst met albums van Coldplay

Album Datum van publicatie
parachutes 10 juli 2000
Een bloedaandrang naar het hoofd 26 augustus 2002
X&Y 6 juni 2005
Viva la Vida of Dood en al zijn vrienden 12 juni 2008
Mylo Xyloto 24 oktober 2011
Spook verhalen 19 mei 2014
Een hoofd vol dromen 4 december 2015
Alledaagse leven 22 november 2019

Coldplay's 'Viva La Vida' is een iconisch nummer dat de tand des tijds heeft doorstaan. Het nummer zit vol met levendige beelden en verwijzingen naar historische figuren, waardoor het een tijdloze klassieker is. Het lied is een weerspiegeling van de vluchtige aard van macht en de onvermijdelijkheid van de dood, en het refrein is een herinnering om het leven ten volle te leven. Het nummer is een perfect voorbeeld van het unieke geluid van Coldplay en zal zeker nog jaren een klassieker blijven.

Ga naar voor meer informatie over Coldplay en hun muziek De officiële website van Coldplay , Rolling Stone's lijst van de 100 beste Coldplay-nummers , En Billboard's artikel over de 10e verjaardag van 'Viva La Vida' .

We hopen dat je genoten hebt van ons artikel over 'Viva La Vida' van Coldplay. Zorg ervoor dat je de volledige tekst en betekenis van het nummer bekijkt, evenals onze recensie en de band erachter. En vergeet niet om het leven ten volle te leven!

NF - Achtervolging (Demo) Ft. Mikayla Sippel | Songtekst Betekenis & liedrecensie

NF - Achtervolging (Demo) Ft. Mikayla Sippel | Songtekst Betekenis & liedrecensie

De tekst van 'Chasing (Demo)' ft. Mikayla Sippel gaat over NF's worsteling met depressie en angst. Hij vertelt hoe hij een uitweg probeert te vinden uit zijn duistere gedachten, maar hij lijkt er niet aan te kunnen ontsnappen. Hij vertelt ook hoe hij heeft geprobeerd een manier te vinden om gelukkig te zijn, maar hij lijkt die niet te kunnen vinden. Het nummer is een krachtig en emotioneel nummer dat spreekt over de strijd van geestelijke gezondheid.

Lees Verder
Billie Eilish & Khalid's 'Lovely' - Tekstoverzicht en betekenis

Billie Eilish & Khalid's 'Lovely' - Tekstoverzicht en betekenis

'Lovely' van Billie Eilish en Khalid is een lied over de strijd van jonge liefde en de pijn van een gebroken hart. Het nummer werd uitgebracht in 2018 en werd al snel een favoriet bij fans. Het nummer wordt geprezen om zijn betekenisvolle teksten en zijn impact op de muziekindustrie.

Lees Verder