Childish Gambino spreekt over zwarte onderdrukking in 'This Is America' ​​(tekstrecensie en songbetekenis)

Inhoud

Childish Gambino's 'This Is America' - Tekstoverzicht en betekenis 'This Is America' van Childish Gambino is een krachtig nummer dat spreekt over de onderdrukking van zwarte mensen in Amerika. Lees onze songtekstrecensie en de betekenis van het nummer om meer te weten te komen over dit krachtige nummer.

'This Is America' ​​van Childish Gambino is een krachtig nummer dat spreekt over de onderdrukking van zwarte mensen in Amerika. Het lied is een commentaar op de staat van de natie en de strijd waarmee zwarte mensen worden geconfronteerd in een samenleving die nog steeds grotendeels ongelijk is. In dit artikel zullen we de tekst van 'This Is America' ​​bespreken en de betekenis van het nummer bespreken.

Het nummer 'This Is America' ​​van Childish Gambino is een krachtig statement over de onderdrukking van zwarte mensen in Amerika. De teksten zijn een commentaar op de staat van de natie, en de video is een visuele weergave van de problemen waar Gambino zich mee bezighoudt. Het lied spreekt over het geweld, racisme en ongelijkheid waarmee zwarte mensen in de Verenigde Staten worden geconfronteerd. De teksten gaan ook in op het gebrek aan vooruitgang in de strijd voor raciale rechtvaardigheid en de noodzaak voor mensen om actie te ondernemen. Het lied is een oproep tot actie voor mensen om op te staan ​​en te vechten voor gerechtigheid en gelijkheid. Het nummer wordt alom geprezen om zijn krachtige boodschap en is een volkslied geworden voor de Black Lives Matter-beweging. De connecties eminem nergens snel En songtekst joe budden slachtmuis meer inzicht geven in de tekst en de betekenis van het lied.kinderachtige gambino dit is Amerika songtekst recensie betekenis

Songtekst recensie

Het nummer begint met de regel 'This is America, don't catch you slippin' up', wat een waarschuwing is voor zwarte mensen om zich bewust te zijn van hun omgeving en niet op hun hoede te zijn. Het nummer gaat vervolgens over het geweld en de onderdrukking waarmee zwarte mensen in Amerika worden geconfronteerd, met regels als 'Police be trippin' now, yeah, this is America' ​​en 'Guns in my area, I got the strap'. Het nummer spreekt ook over het gebrek aan kansen voor zwarte mensen, met regels als 'We willen gewoon feesten, feesten alleen voor jou' en 'We moesten gewoon de helikopter starten'.

Het nummer spreekt ook over de manier waarop zwarte mensen in Amerika worden behandeld, met regels als 'You just a black man in this world, you just a barcode' en 'You just a big dawg, I kennel him in the achtertuin'. Het nummer spreekt ook over de manier waarop zwarte mensen vaak worden genegeerd en over het hoofd gezien, met regels als 'Niemand komt eraan om ons te redden, we moeten gewoon harder werken' en 'We moesten gewoon harder zijn, ik moest gewoon zijn.' slimmer”.

Lied Betekenis

Het lied is een commentaar op de staat van de natie en de strijd waarmee zwarte mensen worden geconfronteerd in een samenleving die nog steeds grotendeels ongelijk is. Het lied spreekt over het geweld en de onderdrukking waarmee zwarte mensen in Amerika worden geconfronteerd, evenals het gebrek aan kansen voor zwarte mensen. Het nummer spreekt ook over de manier waarop zwarte mensen worden behandeld in Amerika, en de manier waarop ze vaak worden genegeerd en over het hoofd gezien.

Het lied is een oproep tot actie voor zwarte mensen om op te staan ​​en te vechten voor hun rechten en niet op hun hoede te zijn. Het lied herinnert er ook aan dat zwarte mensen niet alleen staan ​​in hun strijd, en dat ze moeten samenwerken om een ​​betere toekomst voor zichzelf en voor hun gemeenschappen te creëren.

Conclusie

'This Is America' ​​van Childish Gambino is een krachtig nummer dat spreekt over de onderdrukking van zwarte mensen in Amerika. Het lied is een commentaar op de staat van de natie en de strijd waarmee zwarte mensen worden geconfronteerd in een samenleving die nog steeds grotendeels ongelijk is. Het lied is een oproep tot actie voor zwarte mensen om op te staan ​​en te vechten voor hun rechten en niet op hun hoede te zijn.

Ga naar voor meer informatie over het nummer en de betekenis ervan Genie , De beschermer , En Rollende steen .

FAQ

  • Q: Wat is de betekenis van 'This Is America' van Childish Gambino?
    A: Het lied is een commentaar op de staat van de natie en de strijd waarmee zwarte mensen worden geconfronteerd in een samenleving die nog steeds grotendeels ongelijk is. Het lied is een oproep tot actie voor zwarte mensen om op te staan ​​en te vechten voor hun rechten en niet op hun hoede te zijn.
  • Q: Wie schreef het nummer 'This Is America'?
    A: Het nummer is geschreven door Donald Glover, ook wel bekend als Childish Gambino.
  • Q: Wat is de boodschap van 'This Is America'?
    A: Het lied is een oproep tot actie voor zwarte mensen om op te staan ​​en te vechten voor hun rechten en niet op hun hoede te zijn. Het lied herinnert er ook aan dat zwarte mensen niet alleen staan ​​in hun strijd, en dat ze moeten samenwerken om een ​​betere toekomst voor zichzelf en voor hun gemeenschappen te creëren.

Tafel

Liedje Artiest Jaar
Dit is Amerika Kinderachtige Gambino 2018

Concluderend, Childish Gambino's 'This Is America' ​​is een krachtig nummer dat spreekt over de onderdrukking van zwarte mensen in Amerika. Het lied is een commentaar op de staat van de natie en de strijd waarmee zwarte mensen worden geconfronteerd in een samenleving die nog steeds grotendeels ongelijk is. Het lied is een oproep tot actie voor zwarte mensen om op te staan ​​en te vechten voor hun rechten en niet op hun hoede te zijn.

Verschillende soorten piano's: Upright, Grand, Digital & More

Verschillende soorten piano's: Upright, Grand, Digital & More

Staande piano's zijn het meest voorkomende type piano. Ze zijn doorgaans kleiner dan vleugels en hebben een verticaal ontwerp. Staande piano's zijn geweldig voor beginners omdat ze relatief goedkoop en gemakkelijk te verplaatsen zijn. Ze hebben ook een kleinere voetafdruk, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere ruimtes. Staande piano's zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine spinetten tot grote consoles.

Lees Verder
Prins en de revolutie - 'Als duiven huilen' | Songtekst Betekenis uitgelegd

Prins en de revolutie - 'Als duiven huilen' | Songtekst Betekenis uitgelegd

Het nummer is geschreven door Prince en is geïnspireerd door zijn relatie met zijn toenmalige vriendin, Susannah Melvoin. De teksten vertellen het verhaal van een relatie die op het punt staat te eindigen, en de worsteling van de verteller om de situatie te accepteren. De titel van het lied is een verwijzing naar het bijbelse verhaal van de ark van Noach, waarin een duif wordt uitgezonden om na de zondvloed naar land te zoeken.

Lees Verder