Alle nummers en albums van Eminem: een volledige lijst

Inhoud

Eminem is een van de meest succesvolle en invloedrijke rappers aller tijden. Hij heeft een aantal albums en singles uitgebracht die iconisch zijn geworden in de hiphopwereld. Hier is een volledige lijst van alle nummers en albums van Eminem, inclusief zijn samenwerkingen met andere artiesten.

alle nummers en albums van eminem

Inhoud

  • Eminem-albums
  • Eminem-singles
  • Eminem-samenwerkingen

Eminem-albums

Eminem heeft in totaal 10 studioalbums uitgebracht, waaronder De slanke, schaduwrijke LP , De Marshall Mathers-LP , De Eminem-show , nog , Terugval , Herstel , De Marshall Mathers LP 2 , opwekking , Kamikaze , En Muziek om door vermoord te worden . Hij heeft ook twee verzamelalbums uitgebracht, Gordijnoproep: de hits En Schaduwrijke XV .

De slanke, schaduwrijke LP

De Slim Shady LP was het debuutstudioalbum van Eminem, uitgebracht in 1999. Het was een commercieel succes, bereikte nummer twee in de Amerikaanse Billboard 200 en werd drievoudig platina gecertificeerd door de Recording Industry Association of America (RIAA). Het album bracht de hitsingles 'My Name Is', 'Guilty Conscience' en 'Role Model' voort.

alle nummers en albums van eminem

De Marshall Mathers-LP

De Marshall Mathers LP kwam uit in 2000 en was een nog groter succes dan The Slim Shady LP. Het kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 en werd door de RIAA als diamant gecertificeerd. Het album bracht de hitsingles 'The Real Slim Shady', 'Stan' en 'The Way I Am' voort.

alle nummers en albums van eminem

De Eminem-show

De Eminem Show werd uitgebracht in 2002 en was opnieuw een commercieel succes. Het kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 en werd door de RIAA als diamant gecertificeerd. Het album bracht de hitsingles 'Without Me', 'Cleanin' Out My Closet' en 'Sing for the Moment' voort.

Eminem is een van de meest iconische en invloedrijke rappers aller tijden. Zijn muziek heeft een grote invloed gehad op de hiphopcultuur en heeft hem talloze prijzen en onderscheidingen opgeleverd. Om zijn nalatenschap te vieren, hebben we een volledige lijst samengesteld van alle nummers en albums van Eminem. Van zijn vroege werk tot zijn meest recente releases, deze lijst bevat alle albums en singles van Eminem. Of je nu een fan bent van Eminem's old school hits of zijn recentere werk, deze lijst heeft voor elk wat wils. Bekijk het en ontdek de geweldige muziek van Eminem!

Naast de muziek van Eminem kun je ook enkele van de andere geweldige hiphopartiesten bekijken. U kunt bijvoorbeeld uitchecken 'Rekken op rekken' van Lil Pump muziekvideo en songteksten review, of Childish Gambino's 03.15.20 albumhoes en tracklist review . Het maakt niet uit van wat voor soort hiphop je houdt, er is voor elk wat wils!

alle nummers en albums van eminem

nog

Encore werd uitgebracht in 2004 en was opnieuw een commercieel succes. Het kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 en werd door de RIAA viervoudig platina gecertificeerd. Het album bracht de hitsingles 'Just Lose It', 'Mockingbird' en 'Like Toy Soldiers' voort.

alle nummers en albums van eminem

Terugval

Relapse werd uitgebracht in 2009 en was opnieuw een commercieel succes. Het kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 en werd dubbel platina gecertificeerd door de RIAA. Het album bracht de hitsingles 'We Made You', '3 a.m.' en 'Beautiful' voort.

alle nummers en albums van eminem

Herstel

Recovery werd uitgebracht in 2010 en was opnieuw een commercieel succes. Het kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 en werd door de RIAA drievoudig platina gecertificeerd. Het album bracht de hitsingles 'Not Afraid', 'Love the Way You Lie' en 'No Love' voort.

alle nummers en albums van eminem

De Marshall Mathers LP 2

De Marshall Mathers LP 2 werd uitgebracht in 2013 en was opnieuw een commercieel succes. Het kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 en werd door de RIAA drievoudig platina gecertificeerd. Het album bracht de hitsingles 'Berzerk', 'The Monster' en 'Rap God' voort.

alle nummers en albums van eminem

opwekking

Revival werd uitgebracht in 2017 en was opnieuw een commercieel succes. Het kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 en werd dubbel platina gecertificeerd door de RIAA. Het album bracht de hitsingles 'Walk on Water', 'River' en 'Framed' voort.

alle nummers en albums van eminem

Kamikaze

Kamikaze werd uitgebracht in 2018 en was opnieuw een commercieel succes. Het kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 en werd dubbel platina gecertificeerd door de RIAA. Het album bracht de hitsingles 'Lucky You', 'Fall' en 'Venom' voort.

alle nummers en albums van eminem

Muziek om door vermoord te worden

Music to Be Murdered By kwam uit in 2020 en was opnieuw een commercieel succes. Het kwam binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 en werd dubbel platina gecertificeerd door de RIAA. Het album bracht de hitsingles 'Godzilla', 'Darkness' en 'Leaving Heaven' voort.

Eminem-singles

Eminem heeft in totaal 54 singles uitgebracht, waaronder 'My Name Is', 'The Real Slim Shady', 'Without Me', 'Lose Yourself', 'Just Lose It', 'Not Afraid', 'Love the Way You Lie ', 'Berzerk', 'The Monster', 'Walk on Water' en 'Godzilla'.

Albumhoes voor

Eminem-samenwerkingen

Eminem heeft samengewerkt met een aantal andere artiesten, waaronder Dr. Dre, 50 Cent, Rihanna, Jay-Z, Snoop Dogg, Kendrick Lamar en Ed Sheeran. Hij heeft in totaal 18 samenwerkingen uitgebracht, waaronder 'Forgot About Dre', 'Crack a Bottle', 'Love the Way You Lie', 'Berzerk', 'The Monster', 'Walk on Water' en 'Godzilla'.

alle nummers en albums van eminem

Conclusie

Eminem is een van de meest succesvolle en invloedrijke rappers aller tijden. Hij heeft een aantal albums en singles uitgebracht die iconisch zijn geworden in de hiphopwereld. Dit artikel bevat een volledige lijst van alle nummers en albums van Eminem, inclusief zijn samenwerkingen met andere artiesten.

Ga naar voor meer informatie over de muziek van Eminem Rolling Stone's lijst met Eminem-albums gerangschikt van slechtste naar beste , Billboard's lijst met singles van Eminem in de Hot 100-hitlijst , En AllMusic's lijst met Eminem's discografie .

FAQ

  • Q: Hoeveel albums heeft Eminem uitgebracht? A: Eminem heeft in totaal 10 studioalbums uitgebracht.
  • Q: Hoeveel singles heeft Eminem uitgebracht? A: Eminem heeft in totaal 54 singles uitgebracht.
  • Q: Hoeveel samenwerkingen heeft Eminem uitgebracht? A: Eminem heeft in totaal 18 samenwerkingen uitgebracht.

Eminem-albums en singles

Album Jaar Alleenstaanden
De slanke, schaduwrijke LP 1999 Mijn naam is, schuldig geweten, rolmodel
De Marshall Mathers-LP 2000 The Real Slim Shady, Stan, zoals ik ben
De Eminem-show 2002 Zonder mij, mijn kast opruimen, zingen voor het moment
nog 2004 Verlies het gewoon, Mockingbird, zoals speelgoedsoldaatjes
Terugval 2009 We hebben je gemaakt, 3 uur 's nachts, mooi
Herstel 2010 Niet bang, hou van zoals je liegt, geen liefde
De Marshall Mathers LP 2 2013 Berzerk, The Monster, Rap God
opwekking 2017 Lopen op water, rivier, ingelijst
Kamikaze 2018 Lucky You, Fall, Venom
Muziek om door vermoord te worden 2020 Godzilla, duisternis, de hemel verlaten
Bekijk Beyonce in lingerie in de muziekvideo 'Best Thing I Never Had'

Bekijk Beyonce in lingerie in de muziekvideo 'Best Thing I Never Had'

De videoclip voor 'Best Thing I Never Had' werd uitgebracht in 2011 en werd geregisseerd door Alan Ferguson. De video volgt Beyonce terwijl ze door een reeks droomachtige scènes beweegt, terwijl ze een prachtige lingerie-look draagt. De video werd geprezen om zijn kunstenaarschap en om zijn krachtige boodschap van eigenliefde en acceptatie.

Lees Verder
BBC Radio 1 The Biggest Weekend 2018: beste optredens

BBC Radio 1 The Biggest Weekend 2018: beste optredens

Taylor Swift was een van de grootste namen in de line-up voor BBC Radio 1 The Biggest Weekend 2018 en ze stelde zeker niet teleur. Haar set zat vol energie en ze liet het publiek al haar grootste hits meezingen. Ze zong ook enkele van haar nieuwe nummers van haar nieuwste album, Reputation, dat een grote hit was bij het publiek.

Lees Verder