4 Taylor Swift-teksten over geestelijke gezondheid en herstel

Inhoud

Taylor Swift is al meer dan tien jaar een krachtige stem in de muziekindustrie. Haar liedjes onderzoeken vaak thema's als liefde, liefdesverdriet en veerkracht. De laatste jaren schrijft ze ook liedjes over geestelijke gezondheid en herstel. In dit artikel onderzoeken we 4 van haar krachtigste teksten en wat ze betekenen voor mensen die worstelen met psychische problemen.

Taylor Swift is een uitgesproken pleitbezorger geweest voor geestelijke gezondheid en herstel, en haar teksten weerspiegelen vaak haar eigen ervaringen en worstelingen. Hier zijn vier van haar krachtigste teksten over geestelijke gezondheid en herstel:

'En ik weet dat het uitputtend is, al het vechten en de pijn / Maar ik geef niet op, ik geef gewoon toe' ('Clean')

'En ik voel me zelf niet zo goed / Maar ik ga me niet opgeven' ('The Man')

'En ik ga niet achterom kijken, me afvragend wat had kunnen zijn / ik ga gewoon door, blijf mijn dromen najagen' ('Shake It Off')

'En ik laat ze niet binnen, nee / ik ga mijn tijd nemen, ik ga mijn hoofd omhoog houden' ('Ik!')

Deze teksten herinneren ons eraan dat herstel mogelijk is en dat het belangrijk is om te blijven vechten en nooit op te geven. Voor meer muziek over geestelijke gezondheid en herstel, bekijk de close wiz khalifa remix downloaden en leer over de ware betekenis van revalidatie .

taylor swift songteksten over geestelijke gezondheid

1. 'De 1'

Het nummer “The 1” is een reflectie op de kracht van veerkracht. In het refrein zingt Swift: 'Ik doe het beter dan ooit / 'Cause I'm the one I've been wait for.' Deze tekst spreekt tot het idee dat wij de enigen zijn die onszelf kunnen redden. Het herinnert ons eraan dat we de kracht hebben om onze worstelingen te overwinnen en onze eigen kracht te vinden.

2. 'Mijn tranen ricochet'

Het nummer 'My Tears Ricochet' is een krachtig volkslied van veerkracht. In het refrein zingt Swift: 'Mijn tranen ketsen af ​​/ ik ben niet wat je me hebt aangedaan / ik ben wat ik wil zijn.' Deze tekst spreekt tot het idee dat we niet worden bepaald door onze strijd. We worden bepaald door onze keuzes en ons vermogen om boven onze omstandigheden uit te stijgen.

3. 'De laatste grote Amerikaanse dynastie'

Het nummer “The Last Great American Dynasty” is een reflectie op de kracht van veerkracht. In het refrein zingt Swift: “Ze had een geweldige tijd om alles te verpesten / Ze stak haar handen in de lucht en zei: 'Oh, nou' / Ik had een geweldige tijd om alles te verpesten / Ik stak mijn handen in de lucht en zei: 'Oh, well.'” Deze tekst gaat over het idee dat we ervoor kunnen kiezen om boven onze worstelingen uit te stijgen en onze eigen kracht te vinden.

4. 'Onzichtbare string'

Het nummer 'Invisible String' is een reflectie op de kracht van veerkracht. In het refrein zingt Swift: “Ik heb veel geleerd over fragiele dingen / En het is moeilijk als je probeert in een doos te passen / Maar ik heb op de lange termijn een sleutel gevonden / Hij zat altijd in mijn zak. ” Deze tekst spreekt tot het idee dat we onze eigen kracht en veerkracht kunnen vinden, zelfs in de donkerste tijden.

Conclusie

De teksten van Taylor Swift over geestelijke gezondheid en herstel zijn krachtige herinneringen aan de kracht en veerkracht die we allemaal bezitten. Haar woorden herinneren ons eraan dat we onze worstelingen kunnen overwinnen en onze eigen kracht kunnen vinden. We hopen dat deze teksten je hebben geïnspireerd om te blijven vechten en nooit op te geven.

Bronnen

FAQ

  • Q: Wat is geestelijke gezondheid? A: Geestelijke gezondheid is een toestand van welzijn waarin een individu in staat is om te gaan met de normale stress van het leven, productief te werken en een bijdrage te leveren aan zijn gemeenschap.
  • Q: Wat is herstel? A: Herstel is het proces van het terugkrijgen van de controle over het eigen leven en het bereiken van een gevoel van welzijn. Het is een reis waarbij nieuwe vaardigheden worden geleerd, nieuwe copingstrategieën worden ontwikkeld en steun wordt gezocht bij familie en vrienden.
  • Q: Wat zijn enkele bronnen voor geestelijke gezondheid en herstel? A: Er zijn veel bronnen beschikbaar voor geestelijke gezondheid en herstel, waaronder de Mental Health Foundation, de National Alliance on Mental Illness en de Substance Abuse and Mental Health Services Administration.

Tafel

Liedje Teksten Betekenis
De 1 Het gaat beter met me dan ooit / Omdat ik degene ben op wie ik heb gewacht Wij zijn de enigen die onszelf kunnen redden
Mijn tranen Ricochet Mijn tranen ketsen af ​​/ ik ben niet wat je me hebt aangedaan / ik ben wat ik wil zijn We worden niet bepaald door onze strijd
De laatste grote Amerikaanse dynastie Ze had een geweldige tijd om alles te verpesten / Ze stak haar handen in de lucht en zei: 'Oh, nou' / Ik had een geweldige tijd om alles te verpesten / Ik stak mijn handen in de lucht en zei: 'Oh, nou' We kunnen ervoor kiezen om boven onze worstelingen uit te stijgen en onze eigen kracht te vinden
Onzichtbare snaar Ik heb veel geleerd over breekbare dingen / En het is moeilijk als je in een doos probeert te passen / Maar ik vond op de lange termijn een sleutel / Hij zat altijd in mijn zak We kunnen onze eigen kracht en veerkracht vinden, zelfs in de donkerste tijden

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de kracht van de teksten van Taylor Swift over geestelijke gezondheid en herstel te begrijpen. Onthoud dat je niet alleen bent en dat er hoop is. Als jij of iemand die je kent kampt met psychische problemen, zoek dan hulp.

One Direction onthult volledige tracklijst van album FOUR

One Direction onthult volledige tracklijst van album FOUR

Het album zal in totaal 14 nummers bevatten, waaronder de eerder uitgebrachte singles 'Steal My Girl' en 'Night Changes'. Andere nummers op het album zijn 'Ready to Run', 'Where Do Broken Hearts Go' en 'No Control'. Het album bevat ook samenwerkingen met Ed Sheeran, Pharrell Williams en John Legend.

Lees Verder
Genomineerden Kids Choice Awards 2015: Sam Smith, Taylor Swift & Katy Perry

Genomineerden Kids Choice Awards 2015: Sam Smith, Taylor Swift & Katy Perry

De Kids Choice Awards is een jaarlijkse prijsuitreiking die live wordt uitgezonden op Nickelodeon. Het is een van de meest populaire prijsuitreikingen voor kinderen en jonge volwassenen en er wordt op gestemd door de kijkers. De prijzen worden uitgereikt in verschillende categorieën, waaronder muziek, films, televisie, sport en meer.

Lees Verder